Podział Łącza Co I Jak... [serwer]

schemacik mojego domowego lana:

OS serwra: Win XP SP2

Jakim programem podzielić łącze ? ograniczenie ma dotyczyć kompa 1 i i kompa2 w przypadku włączonego jednego z tych kompów cały trasnfer ma isć na jednego...

jak to zrobić ?

Odpowiedzi: 5

Niestety bandwith controler mi nie działa ... ;/ Niby wszystko OK zrobiłem a tu nic :evil:

Moźe jakiś inny programik ? :roll:
Spookie
Dodano
04.05.2005 19:42:17
Jesli chcesz staly podzial lacza – mozesz uzyc na windzie – bandwith controler, a co do dhcp + mac – to na windows server da sie pewnie to wykonac.

Ewentulanie Freesco + modul Sheppard (Justice).

IMO Freesco jest lepszy ;) No i nie potrzebuje tak pradozernego komputera jak Win... jedyna wada jest brak obslugi usb (to jesli chodzi o domowych uzyszkodnikow)
brtx
Dodano
03.05.2005 20:33:18
Tutaj ten sam temat troche bardziej rozwinięty [jakby ktoś do końca nie zroumiał oco mi chodzi]

http://forum.pclab.pl/index.php?showtopic=89597

:evil: To choć jak wykonać stały podział ?

Mam na myśli postawienie na serwerz server DHCP i przydział IP na danego MAC–a a na dane IP bym ograniczył prędkość.

Chyba źe macie jakieś inne rozwiązanie ?

:roll:
Spookie
Dodano
03.05.2005 12:49:40
Spookie:

OS serwra: Win XP SP2

(...)ograniczenie ma dotyczyć kompa 1 i i kompa2 w przypadku włączonego jednego z tych kompów cały trasnfer ma isć na jednego...

jak to zrobić ?

Dynamiczny podzial lacza jest niewykonalny pod os windows. Co wiecej – pod freesco tez nie da sie tego dokonac (za stare jadro).
brtx
Dodano
03.05.2005 12:16:03
moźe wrzucić Freesco na serwer zamiast winxp?
pzdr
mynio
Dodano
03.05.2005 01:10:58
Spookie
Dodano:
02.05.2005 23:52:22
Komentarzy:
5
Strona 1 / 1