Podział Łącza Co I Jak... [serwer]
schemacik mojego domowego lana:
OS serwra: Win XP SP2
Jakim programem podzielić łącze ? ograniczenie ma dotyczyć kompa 1 i i kompa2 w przypadku włączonego jednego z tych kompów cały trasnfer ma isć na jednego...
jak to zrobić ?
Jakim programem podzielić łącze ? ograniczenie ma dotyczyć kompa 1 i i kompa2 w przypadku włączonego jednego z tych kompów cały trasnfer ma isć na jednego...
jak to zrobić ?
Odpowiedzi: 5
Niestety bandwith controler mi nie działa ... ;/ Niby wszystko OK zrobiłem a tu nic :evil:
Moźe jakiś inny programik ? :roll:
Moźe jakiś inny programik ? :roll:
Jesli chcesz staly podzial lacza – mozesz uzyc na windzie – bandwith controler, a co do dhcp + mac – to na windows server da sie pewnie to wykonac.
Ewentulanie Freesco + modul Sheppard (Justice).
IMO Freesco jest lepszy ;) No i nie potrzebuje tak pradozernego komputera jak Win... jedyna wada jest brak obslugi usb (to jesli chodzi o domowych uzyszkodnikow)
Ewentulanie Freesco + modul Sheppard (Justice).
IMO Freesco jest lepszy ;) No i nie potrzebuje tak pradozernego komputera jak Win... jedyna wada jest brak obslugi usb (to jesli chodzi o domowych uzyszkodnikow)
Tutaj ten sam temat troche bardziej rozwinięty [jakby ktoś do końca nie zroumiał oco mi chodzi]
http://forum.pclab.pl/index.php?showtopic=89597
:evil: To choć jak wykonać stały podział ?
Mam na myśli postawienie na serwerz server DHCP i przydział IP na danego MAC–a a na dane IP bym ograniczył prędkość.
Chyba źe macie jakieś inne rozwiązanie ?
:roll:
http://forum.pclab.pl/index.php?showtopic=89597
:evil: To choć jak wykonać stały podział ?
Mam na myśli postawienie na serwerz server DHCP i przydział IP na danego MAC–a a na dane IP bym ograniczył prędkość.
Chyba źe macie jakieś inne rozwiązanie ?
:roll:
Spookie:
(...)ograniczenie ma dotyczyć kompa 1 i i kompa2 w przypadku włączonego jednego z tych kompów cały trasnfer ma isć na jednego...
jak to zrobić ?
Dynamiczny podzial lacza jest niewykonalny pod os windows. Co wiecej – pod freesco tez nie da sie tego dokonac (za stare jadro).
moźe wrzucić Freesco na serwer zamiast winxp?
pzdr
pzdr
Strona 1 / 1