podział filmu .......?

mam program VirtualDubMod (z tym programem spotykam sie po raz pierwszy) chciałem podzielic film na 2 czesci niestety zaraz na samym poczatku wyskakuje mi błąd "Couldn't locate decompressor for format 'XVID' (unknown).VirtualDub requires a Video for Windows (VFW) compatible codec to decompress video. DirectShow codecs, such as those used by Windows Media Player, are not suitable. Only 'Direct stream copy' is available for this video. czy ktos mi moze powiedziec oco chodzi i co mam zrobic zeby podzielic ten film prosze o pomoc :)

Odpowiedzi: 4

A to zwracam honor. W VirtualDubMod nigdy sie za bardzo nie zaglebialem i myslaem ze dzielac wykonuje ponowna kompresje :wink:
mettal
Dodano
09.02.2006 23:26:39
mettal:
Jesli nie chcesz stracic na jakosci filmu przez ponowna kompresje, zinteresuj sie jakims progsem ktory nie robi tego, tylko po prostu tnie film na czesci, polecam tutaj AVI/MPEG/ASF/WMV Splitter :wink:

Jak jest ustwaione direct stream copy nie jest dokonywana rekompresja materiału. Jakość zostanie bez zmian.
SLAY3R
Dodano
09.02.2006 21:55:28
Jesli nie chcesz stracic na jakosci filmu przez ponowna kompresje, zinteresuj sie jakims progsem ktory nie robi tego, tylko po prostu tnie film na czesci, polecam tutaj AVI/MPEG/ASF/WMV Splitter :wink:
mettal
Dodano
09.02.2006 21:49:06
Pisze, źe brakuje kodeka (xvid), ale pisze teź, źe dal tego video jest dostepnę tylko direct stream copy, a to tylko jest potrzebne do podziału filmu na kawałki.
Jak chcesz to podzielić? W określonym momencie (czas) czy tak źeby powstały części o określonym rozmiarze?

1.Otwórz film w VDM
2.video/direct stream copy
3.ctrl+strzałka w lewo – przesunięcie suwaka na sam początek filmu
4.edit/set selection start (home)
5a.Jeźeli film ma się podzielić w określonym czasem miejscu: ctrl+g – wpisz numer ramki albo czas.
5b.Jeźeli wycięty kawałek ma mieć określony rozmiar: ctrl+shift+j – wpisać rozmiar w MB
6.edit/set selection end (end) – na pasku z suwakiem pojawi się zaznaczenie
7.file/save as... – i zapisać pierwszą część
8.Nie ruszając suwaka znowu dać edit/set selection start (home)
ctrl+strzałka w prawo – suwak poleci na koniec paska
10.edit/set selection end (end)
11.file/save as... – i zapisać drugą część.
SLAY3R
Dodano
09.02.2006 21:39:50
bart_17
Dodano:
09.02.2006 20:26:40
Komentarzy:
4
Strona 1 / 1