Podwojne napisy :/
w jakim odtwarzaczu bym nie otwieral filmu (subEdit,AllPlayer) po wlaczeniu opcji napisy wyswietlaja mi sie one podwojnie.Jedne sa wieksze(te moge regolowac np. wielkosc,rodzaj) i mniejsze ktore sa i tyle.Jak wylacze opcje napisy to nie ma rzadnych.Jak sie pozbyc jednych z nich bo sie nakladaja na siebie i trudno jest czytac
Odpowiedzi: 3
frohike w ffdshow video decoder configuration zobacz czy masz zaptaszone "napisy" jeśli tak zobacz czy po ich odptaszeniu będzie dobrze - czyli pojedyńcze napisy. Możliwe że potrzebny będzie restart systemu.
W trayu podczas odtwarzania filmu masz ikonkę kodeka jakim jest kodowany film. Zazwyczaj jest to zielona strzałka. PPM na niej i klikasz "Hide subtitles".
Pozdro.
Pozdro.
Też tak miałem ale teraz mi się tak nie robi. Jedyne co wtedy mogłem zrobić to przenieść napisy do innego folderu i ręcznie je otworzyć w subEdicie
-
<b>frohike</b>, nie masz czasami zainstalowanego DirectVobSub (VSfilter)? Jest w domyślnym profilu K-Lite i kilku innych paczkach kodeków. <br /> <br />Zamiast DVobSub może chodzić też o DivXG400. <br /> <br />W Media Player Classic, BSplayer albo VLC nie powinno wyświetlać podwójnych napisów.
Strona 1 / 1