Podwójna tapeta.
Zostawiłem kompa bracholowi i cos nagrzebał ze mam 2 tapety. Jedna która przysłania druga. Za nic nie moge jej usunąc. W ustawieniach pulpitu jest ta co powinnia byc a na ekranie wyswietlana jest inna. Wszelkie zmiany w ustawieniach pulpitu nic nie daja.
Przy ładowaniu systemu na chwile wskakuje ta wałasciwa a potem nakłada sie ta druga. (nie ma zadnego zainstalowanego programu do obsługi tapet i zmian wygladu)
Co robic??
Przy ładowaniu systemu na chwile wskakuje ta wałasciwa a potem nakłada sie ta druga. (nie ma zadnego zainstalowanego programu do obsługi tapet i zmian wygladu)
Co robic??
Odpowiedzi: 5
Wejdź do folderu C:Documents and Settings
azwa_uźytkownikaUstawienia lokalneDane aplikacjiMicrosoft Tutaj w formacie bmp windows trzyma tapetę która jest ustawiona na pulpicie. U ciebie moźe będą 2 pliki tych 2 tapet. Usuń je.
Niestety nic nie pomagało :( ale naszczescie miałem niedawno zrobiony obraz dysku.
Wejdź do właściwości pulpitu i ustaw tapetę na brak i zastosuj. Powinny obie zniknąć.
Na Xp nie zauwaźyłem takiego efektu ale na 98 było coś takiego.
Dzieje się to czasami w momencie gdy instalujesz tapetę poleceniem "ustaw jako tapetę" bezpośrednio z pliku , a nie z właściwości pulpitu.
Nie pomagało źadne wywalenie tapety z dysku,zawsze gdzieś siedziała.
Sposób moźetrochę dziwny, ale tylko tak dałem radę wtedy to wykasować.
Pod paintem zrób jakieś tło ( czarne,niebieskie ),zapisz jako jpg i walnij jako tapetę bezpośrednio z pliku.
Pod 98 pomogło,ale moźe ktoś wymyśli coś lepszego ?
Dzieje się to czasami w momencie gdy instalujesz tapetę poleceniem "ustaw jako tapetę" bezpośrednio z pliku , a nie z właściwości pulpitu.
Nie pomagało źadne wywalenie tapety z dysku,zawsze gdzieś siedziała.
Sposób moźetrochę dziwny, ale tylko tak dałem radę wtedy to wykasować.
Pod paintem zrób jakieś tło ( czarne,niebieskie ),zapisz jako jpg i walnij jako tapetę bezpośrednio z pliku.
Pod 98 pomogło,ale moźe ktoś wymyśli coś lepszego ?
a nie moźesz wywalić z dysku tej "niewłaściwej" ? wtedy kłopot powinien zniknąć ...
Strona 1 / 1