podmienianie stronek
witam
ostatnio mialem porblemy z kompem,format byl!!
po formacie instalnolem wszystko...!!
odpalilem net (a to byl blad bo zrobilem to przed zainstalowaniem firewalla i AV)
wskoczyla mi jakas stronka,w ch9olere badziewia nalazlo i...!!
w internet explorerze stalo sie cos takiego ze jakas stronka mi sie ustawila jako startowa (w opcjach ustawione jest zeby byla pusta strona startowa) a wskakuje mi jakas strona,wyskakuje 3 popupy i kaszana...bo jak tylko gdzies chce wejsc to strona na ktora wchdoze po sekundzie przechodzi mi do tej co pojawia mi sie podczas wlaczania IE...!!
wie ktos moze co z tym zrobic???!!
zalaczam log z hijacka!!
ostatnio mialem porblemy z kompem,format byl!!
po formacie instalnolem wszystko...!!
odpalilem net (a to byl blad bo zrobilem to przed zainstalowaniem firewalla i AV)
wskoczyla mi jakas stronka,w ch9olere badziewia nalazlo i...!!
w internet explorerze stalo sie cos takiego ze jakas stronka mi sie ustawila jako startowa (w opcjach ustawione jest zeby byla pusta strona startowa) a wskakuje mi jakas strona,wyskakuje 3 popupy i kaszana...bo jak tylko gdzies chce wejsc to strona na ktora wchdoze po sekundzie przechodzi mi do tej co pojawia mi sie podczas wlaczania IE...!!
wie ktos moze co z tym zrobic???!!
zalaczam log z hijacka!!
Logfile of HijackThis v1.97.7
Scan saved at 09:29:58, on 2004–10–23
Platform: Windows XP Dodatek SP. 1 (WinNT 5.01.2600)
MSIE: Internet Explorer v6.00 SP1 (6.00.2800.1106)
Running processes:
C:WINDOWSSystem32smss.exe
C:WINDOWSsystem32winlogon.exe
C:WINDOWSsystem32services.exe
C:WINDOWSsystem32lsass.exe
C:WINDOWSsystem32svchost.exe
C:WINDOWSSystem32svchost.exe
C:Program FilesCommon FilesSymantec SharedccEvtMgr.exe
C:WINDOWSsystem32spoolsv.exe
C:PROGRA~1NORTON~1NORTON~2GHOSTS~2.EXE
C:Program FilesCommon FilesMicrosoft SharedVS7Debugmdm.exe
C:Program FilesNorton SystemWorksNorton AntiVirus avapsvc.exe
C:WINDOWSSystem32 vsvc32.exe
C:WINDOWSsystem32oneLabsvsmon.exe
C:PROGRA~1ONELA~1ONEAL~1zlclient.exe
C:Program FilesAlcatelSpeedTouch USBDragdiag.exe
C:PROGRA~1WanadooTaskbarIcon.exe
C:WINDOWSSystem32RUNDLL32.EXE
C:WINDOWSsystem32explorer.exe
C:Program FilesCommon FilesSymantec SharedccApp.exe
C:Program FilesNorton SystemWorksNorton GhostGhostStartTrayApp.exe
C:WINDOWSSystem32msnst32.exe
C:Program FilesGadu–Gadugg.exe
C:Program FilesMessengermsmsgs.exe
C:Program FilesWanadooEspaceWanadoo.exe
C:Program FilesWanadooComComp.exe
C:Program FilesWanadooWatch.exe
C:Program FilesInternet Exploreriexplore.exe
C:WINDOWSexplorer.exe
C:Program FilesDU MeterDUMeter.exe
C:Program FilesInternet Exploreriexplore.exe
C:Documents and SettingsstxPulpithijackHijackThis.exe
R1 – HKCUSoftwareMicrosoftInternet ExplorerMain,Search Bar = about:NavigationFailure
R1 – HKCUSoftwareMicrosoftInternet ExplorerMain,Search Page = about:NavigationFailure
R1 – HKCUSoftwareMicrosoftInternet ExplorerSearch,SearchAssistant = about:NavigationFailure
R1 – HKLMSoftwareMicrosoftInternet ExplorerMain,Search Bar = about:NavigationFailure
R1 – HKLMSoftwareMicrosoftInternet ExplorerMain,Search Page = about:NavigationFailure
R0 – HKLMSoftwareMicrosoftInternet ExplorerSearch,SearchAssistant = about:NavigationFailure
R1 – HKCUSoftwareMicrosoftInternet ExplorerMain,Window Title = Neostrada Plus wita Cie w Internecie
R1 – HKCUSoftwareMicrosoftInternet ExplorerMain,HomeOldSP = about:blank
O2 – BHO: (no name) – {53707962–6F74–2D53–2644–206D7942484F} – C:PROGRA~1SPYBOT~1SDHelper.dll
O2 – BHO: (no name) – {83DE62E0–5805–11D8–9B25–00E04C60FAF2} – C:WINDOWS2_0_1browserhelper2.dll
O2 – BHO: (no name) – {A117A86A–C05B–4345–A5F8–29E79AF5A796} – C:WINDOWSSystem32gpp.dll
O2 – BHO: NAV Helper – {BDF3E430–B101–42AD–A544–FADC6B084872} – C:Program FilesNorton SystemWorksNorton AntiVirusNavShExt.dll
O3 – Toolbar: Norton AntiVirus – {42CDD1BF–3FFB–4238–8AD1–7859DF00B1D6} – C:Program FilesNorton SystemWorksNorton AntiVirusNavShExt.dll
O4 – HKLM..Run: [Zone Labs Client] C:PROGRA~1ONELA~1ONEAL~1zlclient.exe
O4 – HKLM..Run: [DU Meter] C:Program FilesDU MeterDUMeter.exe
O4 – HKLM..Run: [SpeedTouch USB Diagnostics] "C:Program FilesAlcatelSpeedTouch USBDragdiag.exe" /icon
O4 – HKLM..Run: [WOOWATCH] C:PROGRA~1WanadooWatch.exe
O4 – HKLM..Run: [WOOTASKBARICON] C:PROGRA~1WanadooTaskbarIcon.exe
O4 – HKLM..Run: [NvCplDaemon] RUNDLL32.EXE C:WINDOWSSystem32NvCpl.dll,NvStartup
O4 – HKLM..Run: [NvMediaCenter] RUNDLL32.EXE C:WINDOWSSystem32NvMcTray.dll,NvTaskbarInit
O4 – HKLM..Run: [explorer] C:WINDOWSsystem32explorer.exe –go –c0 –w
O4 – HKLM..Run: [ccApp] "C:Program FilesCommon FilesSymantec SharedccApp.exe"
O4 – HKLM..Run: [ccRegVfy] "C:Program FilesCommon FilesSymantec SharedccRegVfy.exe"
O4 – HKLM..Run: [GhostStartTrayApp] C:Program FilesNorton SystemWorksNorton GhostGhostStartTrayApp.exe
O4 – HKLM..Run: [NeroCheck] C:WINDOWSsystem32NeroCheck.exe
O4 – HKLM..Run: [Microsoft MsnST] msnst32.exe
O4 – HKLM..RunServices: [Microsoft MsnST] msnst32.exe
O4 – HKCU..Run: [Gadu–Gadu] "C:Program FilesGadu–Gadugg.exe" /tray
O4 – HKCU..Run: [MSMSGS] "C:Program FilesMessengermsmsgs.exe" /background
O4 – Global Startup: Microsoft Office.lnk = C:Program FilesMicrosoft OfficeOffice10OSA.EXE
O8 – Extra context menu item: E&ksport do programu Microsoft Excel – res://C:PROGRA~1MICROS~2Office10EXCEL.EXE/3000
O9 – Extra button: Related (HKLM)
O9 – Extra 'Tools' menuitem: Show &Related Links (HKLM)
O16 – DPF: {556DDE35–E955–11D0–A707–000000521957} – http://www.xblock.com/download/xclean_micro.exe
O16 – DPF: {D27CDB6E–AE6D–11CF–96B8–444553540000} (Shockwave Flash Object) – http://fpdownload.macromedia.com/get/shockwave/cabs/flash/swflash.cab
Odpowiedzi: 4
mistic:poki co wielkie dzieki za pomoc!!
OT1: Nie ma za co polecamy sie na przyszłosc :wink:
McScr@by:Bobi_robert robisz postępy :wink:
OT2:A juz myslalem ze mnie besztac chcesz, a tu patrzcie postepy robie :mrgreen: :P
nie dodawalem klucza!!
poki co jestem w trakcie usowania tego co mowiliscie i widze pozytywne zmiany...!!
jezeli cos mi sie pojawi nowego to napisze ale poki co wielkie dzieki za pomoc!!
spedzalo mi to sen z powiek:)
poki co jestem w trakcie usowania tego co mowiliscie i widze pozytywne zmiany...!!
jezeli cos mi sie pojawi nowego to napisze ale poki co wielkie dzieki za pomoc!!
spedzalo mi to sen z powiek:)
R1 – HKCUSoftwareMicrosoftInternet ExplorerMain,HomeOldSP = about:blank
Moźesz takźe naprawić.
explorer.exe –go –c0 –w
Dodawałeś klucz do rejestru, aby się uruchamiał przy starcie explorator ?
Bobi_robert robisz postępy :wink:
Wylacz przywracanie
Zakoncz w tasku:
msnst32.exe
Uun z HDD:
msnst32.exe
2_0_1browserhelper2.dll
gpp.dll
Zamknij okna IE
Napraw
Włacz Przywracanie
Zastanawia mnie ten wpis
Chyba mozna usunac
Zakoncz w tasku:
msnst32.exe
Uun z HDD:
msnst32.exe
2_0_1browserhelper2.dll
gpp.dll
Zamknij okna IE
Napraw
C:WINDOWSSystem32msnst32.exe
R1 – HKCUSoftwareMicrosoftInternet ExplorerMain,Search Bar = about:NavigationFailure
R1 – HKCUSoftwareMicrosoftInternet ExplorerMain,Search Page = about:NavigationFailure
R1 – HKCUSoftwareMicrosoftInternet ExplorerSearch,SearchAssistant = about:NavigationFailure
R1 – HKLMSoftwareMicrosoftInternet ExplorerMain,Search Bar = about:NavigationFailure
R1 – HKLMSoftwareMicrosoftInternet ExplorerMain,Search Page = about:NavigationFailure
R0 – HKLMSoftwareMicrosoftInternet ExplorerSearch,SearchAssistant = about:NavigationFailure
O2 – BHO: (no name) – {83DE62E0–5805–11D8–9B25–00E04C60FAF2} – C:WINDOWS2_0_1browserhelper2.dll
O2 – BHO: (no name) – {A117A86A–C05B–4345–A5F8–29E79AF5A796} – C:WINDOWSSystem32gpp.dll
O4 – HKLM..Run: [Microsoft MsnST] msnst32.exe
O4 – HKLM..RunServices: [Microsoft MsnST] msnst32.exe
O16 – DPF: {556DDE35–E955–11D0–A707–000000521957} – http://www.xblock.com/download/xclean_micro.exe
Włacz Przywracanie
Zastanawia mnie ten wpis
O4 – HKLM..Run: [explorer] C:WINDOWSsystem32explorer.exe –go –c0 –w
Chyba mozna usunac
Strona 1 / 1