Podlaczylem dysk kolesia i win padl na amen

Podlaczylem dysk kolesia z win me bo mu padl a mial tam prace magisterska i poprosil mnie o wyciagniecie z jego hdd i zgranie na cd nietety niemoglem uruchomic systemu wieszalo sie na nastepnej planszy po wykryciu sprzetu to dalismy sobie spokoj ale potem ja niemoglem uruchomic swojego wina xp pro wieszalo sie w tym samym momencie a przy probie naprawy po wykasowaniu i zkopiowaniu plikow kazal sie restartowac i po restarcie jesli byla wlozona plyta do napedu z winem xp wieszalo sie na napisie zeby wcisnac guzik aby uruchomic instalator na 2 kropce jakos a po jej wyjeciu na tym samym momencie co przed proba naprawy dlaczego byly takie jaja i jak mozna uniknac takich problemow w przyszlosci
dzieki pozdrawiam

Odpowiedzi: 6

to byla historia ze mi procek sie jakims sbosobem delikatnie wysunal z plyty (stara plyta na intelu 440bx) procek montowany na plytce i wsuwana calos w plyte glowna dalem na serwis bo odpalalem kompa i czarne pole tylko bylo wyczyscili plyte glowna porawili udsadowienie proca i dzialo :) poza tym ze system padl :)
Rysiek80
Dodano
15.12.2003 10:36:09
Objawy takźe typowe dla padniętego dysku lub zasilacza.
Ale stawiam na zasilacz. :?
Spotkałem się kilka razy z przypadkami, źe po dołoźeniu dodatkowego urządzenia pada zasilacz.
Anazar
Dodano
15.12.2003 10:12:51
Hmm to dziwne... :shock: A co to był za plik ten ntldr :?: ?
fidelio
Dodano
15.12.2003 05:13:47
hm z wirem to mozliwe bo po zainstalowaniu systemu (formatowalem) pierwsze co zrobilem to zaintalowalem antyvira i znalazlo mi wira w systemie no ale z kad tam wir na swiezym systemie moze z partycji innej sie przedostal (przed formatowaniem mialem antyvira aktywnego wiec niebylo wirusa)
no tak ale to tylko windows xp ma zalety ale i niestety duze wady kiedys mi zjadlo plik na c ntldr tak poprostu samo i niemoglem odpalic ani przeinstalowac wina i pozostal tylko format :)
dzieki pozdrawiam
Rysiek80
Dodano
14.12.2003 10:59:35
Strzempa gadaj rozsądnie... To nie wina Windowsa. Widocznie jakiś wirus był który samoczynnie przeskoczył na ten drugi dysk. Mój kolega w ten sposob stracił cały dysk twardy :!: :!:
fidelio
Dodano
14.12.2003 01:18:11
Takie jaja były poniewaź: to tylko Windows... ;)

Nie spodziewaj się wiele po nim... :D
strzempa
Dodano
09.12.2003 16:51:25
Rysiek80
Dodano:
09.12.2003 00:16:58
Komentarzy:
6
Strona 1 / 1