podlączenie kompa z innej sieci tak aby byl widoczny u mnie

Witam mam takie skromne pytanko : czy istnieje mozliwosc ( jestem pewien na 90% ze tak :wink: ) podłaczenie kompa z innej sieci w taki sposób zebym ja widzial go w moim otoczeniu sieciowym. Jesli wiecie jak to zrobic to napiszcie z góry dzięki.
Wiem tylko tyle ze w tej sprawie bym musial sie skontakotowac z administratorem mojej sieci.

Odpowiedzi: 4

no własnie chodzilo mi o tą kwestie z administratorem;) dzeki za odpowiedz
kwak
Dodano
08.04.2004 13:51:22
Jesli administrator tamtego kolegi pozwoli na przekierowanie portow do niego, to tak. Inaczej zapomnij.
EL NINO
Dodano
08.04.2004 02:54:23
dzieki, chodzilo mi o to ze są dwaj operatorzy dostarczający net i chcialem sie podłaczyć do tego drugiego aby miec dostemp do plikow udostempnianych w tamtej sieci
kwak
Dodano
08.04.2004 01:23:59
Napisz to tak, aby Cię w ogóle moźna było zrozumieć... Mnie tu poza tym brakuje informacji, na jakiej zasadzie zbudowana jest sieć, bo jak zapewne bardziej doświadczeni w tym względzie koledzy potwierdzą źe, to jest elementem kluczowym, który zawaźy czy będzie taka moźliwość...

Bo wg mnie jeśli mamy doczynienia z dwoma oddzielnymi sieciami, to takiej moźliwości nie ma... Dopiero jeśli jakiś komputer będzie wspólny dla obu sieci, to jest to moźliwe i nie powinno nastręczać problemu w moim mniemaniu – ten komp byłby swoistym pomostem między tymi dwoma sieciami.
Pawek
Dodano
08.04.2004 00:43:30
kwak
Dodano:
08.04.2004 00:19:05
Komentarzy:
4
Strona 1 / 1