podlaczenie dysku i napedow

siemka mam taki maly problemik otoz posiadam plytke glowa wyposazona w RAID posiadam 2 napedy Nagrywarke DVD i Naped DVD i chcialbym sobie je tak podlaczyc zeby jeden z napedow byl polaczony na tej samej tasmie co dysk podlaczylem tak tzn Naped DVD z dyskiem a nagrywarke dvd pod raid nio i jest problem bo komp sie czesto zawieszal a po restarcje w moim komputerze tam gdzie ikona napedu dvd robi sie dysk z takim znakiem zapytania

Odpowiedzi: 3

lukaszm:
ej ja nie pytam co to jest tylko mam problem i jesli wiesz jak mi pomoc to mi pomoz a nie zadawaj glupich pytan co mialem znalezc to znalazlem
typ w sklepie mowil ze to o raid chodzi bo mam jeden port podstawowy do podlaczenia tasmy IDE i 2 dodatkowe do ktorych stery po instalacji wina musze zainstalowac zeby dzialaly plyta glowa to Gigabyte 915P Duo

Posłuchaj rady seekera i jeszcze raz poszukaj to co znaleźć miałeś. Bo coś słabo szukałeś skoro podłączasz DVD po raid.
Łatwiej juź sie nie da:
http://pl.wikipedia.org/wiki/RAID_%28informatyka%29
wojtt
Dodano
28.12.2005 00:16:36
ej ja nie pytam co to jest tylko mam problem i jesli wiesz jak mi pomoc to mi pomoz a nie zadawaj glupich pytan co mialem znalezc to znalazlem
typ w sklepie mowil ze to o raid chodzi bo mam jeden port podstawowy do podlaczenia tasmy IDE i 2 dodatkowe do ktorych stery po instalacji wina musze zainstalowac zeby dzialaly plyta glowa to Gigabyte 915P Duo
lukaszm
Dodano
28.12.2005 00:02:10
Co to jest RAID ?, do czego słuźy funkcja ta , kiedy się jej uźywa i po co?.
To są pytania na które jeśli znajdziesz odpowiedź (Google) , rozwiązanie problemu równieź otrzymasz , a wtedy całkiem moźliwe , źe przeredagujesz tego posta i inaczej problem przedstawić zdołasz.
Seeker
Dodano
27.12.2005 22:30:07
lukaszm
Dodano:
27.12.2005 19:09:49
Komentarzy:
3
Strona 1 / 1