Podkręcenie Pentium IV 1.6 GHz na więcej...

Witam, słyszałem, źe moźna nieco podkręcić procek, mój Qmpel sobie podkręcił, ale ma Celerona, a na moim Pentiumie nie potrafi tego znaleźć w BIOS–ie :( Gdzie mam tego szukać tam i co trzeba zmienić? Z 1.6 GHz do ile mogę sobie podkręcić? (tak ale, źeby było bezpiecznie, źeby komp nie wariował i się nie wyłączał itd.)? Proszę o pomoc :)

Odpowiedzi: 11

Armin84, przy 1,6GHz brakuje ci mocy :?: Z czym ty Armin, jezeli to nie tajemnica, pracujesz?
trzepaq
Dodano
29.08.2005 11:49:41
nie zebym mial cos do Lenko. Zanim zaczniesz innym podpowiadać, proponuje lekcje nauki pisania(i trafiania w przyciski) na klawiaturze, a jak i to nie pomoźe, korki z polskiego.

Gratuluje pomysłu! podkrecanie na plytach ecs jest po prostu cudowne. Nie ma zablokowanej czestotliwosci AGP wiec jak podkrecasz FSB, to rowniez AGP wynikiem czego moźe być uszkodzenie dysku twardego i innych komponentów. Ale co tam, źycze powodzenia i nowych doznań :twisted:
Lucky
Dodano
29.08.2005 11:48:00
Tym se moźecie taktować ile kcecie i jakie tempo chcecie:
Anonymous
Dodano
29.08.2005 10:22:36
evil44:
:shock: –> :) –> :D –> :lol:

–Oj... będzie ciekawie...

Oj bedzie ciekawie i goraco :wink:
mettal
Dodano
29.08.2005 01:48:43
:shock: –> :) –> :D –> :lol:

–Oj... będzie ciekawie...
evil44
Dodano
29.08.2005 00:49:17
mettal:
ta ale dane dałeś daj więcej danych jakom masz płyte głównom to ci pomoge ja mam k7vta3 v 5 w nim umiem podkręcac bo są ruzne to akurat płyta nie najleprza do
podkręcana i taktowania mój brat ma tako fajną to podkręcania jak i taktowania

No to fantastycznie, POMUC KOLECE spalic procesor :D

nie bo wiem jak sie to robi choc mam 13 lat jak ma ustwone resetownaie kompa to nie :) a to tez ajk za duzo ustawi do moze pordu brakowac w prosesorze a czym więcej tym się bardzie nagrzewa
Lenko
Dodano
28.08.2005 21:56:40
ta ale dane dałeś daj więcej danych jakom masz płyte głównom to ci pomoge ja mam k7vta3 v 5 w nim umiem podkręcac bo są ruzne to akurat płyta nie najleprza do

No to fantastycznie, POMUC KOLECE spalic procesor :D
mettal
Dodano
28.08.2005 21:53:27
armin84:
Witam, słyszałem, źe moźna nieco podkręcić procek, mój Qmpel sobie podkręcił, ale ma Celerona, a na moim Pentiumie nie potrafi tego znaleźć w BIOS–ie :( Gdzie mam tego szukać tam i co trzeba zmienić? Z 1.6 GHz do ile mogę sobie podkręcić? (tak ale, źeby było bezpiecznie, źeby komp nie wariował i się nie wyłączał itd.)? Proszę o pomoc :)

Lenko
Dodano
28.08.2005 21:49:09
Swieta racja, jezeli nie masz zielonego pojecia o tak podstawowych rzeczach, jak bios, FSB, napiecie rdzenia procesora i tym podobne to daj sobie spokoj i zajmij sie najpierw doglebnie lektura, poczytaj, poszukaj, zebys mial chodz podstawowe pojecie o tym...

A tak na marginesie
Witam, słyszałem, źe moźna nieco podkręcić procek, mój Qmpel sobie podkręcił, ale ma Celerona, a na moim Pentiumie nie potrafi tego znaleźć w BIOS–ie

Twoj kupel to niezla zdolniacha... :D
mettal
Dodano
27.08.2005 22:27:14
hmmm... Najlepiej poszukaj czegoś w rodzaju: komputer – jak co i dlaczego... polecam takźe jakąś pozycję na temat szyn systemowych, wymiarów technologicznych procesorów, odprowadzania ciepła... oraz manual płyty głównej.

Polecam teź opcję "szukaj" na tym forum. Magiczne słowa to: podkręcanie, pentium4, oraz nazwa płyty głównej.
evil44
Dodano
27.08.2005 14:38:40
armin84:

zacytowąlem calość, bo.jeszcze ktoś coś zmieni.

Kup sobie korbke – o tym teź juź było – i podkręcaj.
Jeźeli nawet przyjąć, źe ktoś chcialby Ci "opowiedzieć" gdzie szukać to bez znajomości plyty głownej i tak tego nie zrobi.
Poza tym – skoro masz problem z tym "gdzie znaleźć" to raczej bym na Twoim miejscu się za to nie brał, bo jedynym efektem będzie następny post zaczynającyu sie od pytania "co padło?".
Rebe
Dodano
27.08.2005 14:20:03
armin84
Dodano:
27.08.2005 14:09:09
Komentarzy:
11
Strona 1 / 1