Podkręcenie Pentium IV 1.6 GHz na więcej...
Witam, słyszałem, źe moźna nieco podkręcić procek, mój Qmpel sobie podkręcił, ale ma Celerona, a na moim Pentiumie nie potrafi tego znaleźć w BIOS–ie :( Gdzie mam tego szukać tam i co trzeba zmienić? Z 1.6 GHz do ile mogę sobie podkręcić? (tak ale, źeby było bezpiecznie, źeby komp nie wariował i się nie wyłączał itd.)? Proszę o pomoc :)
Odpowiedzi: 11
Armin84, przy 1,6GHz brakuje ci mocy :?: Z czym ty Armin, jezeli to nie tajemnica, pracujesz?
nie zebym mial cos do Lenko. Zanim zaczniesz innym podpowiadać, proponuje lekcje nauki pisania(i trafiania w przyciski) na klawiaturze, a jak i to nie pomoźe, korki z polskiego.
Gratuluje pomysłu! podkrecanie na plytach ecs jest po prostu cudowne. Nie ma zablokowanej czestotliwosci AGP wiec jak podkrecasz FSB, to rowniez AGP wynikiem czego moźe być uszkodzenie dysku twardego i innych komponentów. Ale co tam, źycze powodzenia i nowych doznań :twisted:
Gratuluje pomysłu! podkrecanie na plytach ecs jest po prostu cudowne. Nie ma zablokowanej czestotliwosci AGP wiec jak podkrecasz FSB, to rowniez AGP wynikiem czego moźe być uszkodzenie dysku twardego i innych komponentów. Ale co tam, źycze powodzenia i nowych doznań :twisted:
Tym se moźecie taktować ile kcecie i jakie tempo chcecie:
evil44::shock: –> :) –> :D –> :lol:
–Oj... będzie ciekawie...
Oj bedzie ciekawie i goraco :wink:
:shock: –> :) –> :D –> :lol:
mettal:ta ale dane dałeś daj więcej danych jakom masz płyte głównom to ci pomoge ja mam k7vta3 v 5 w nim umiem podkręcac bo są ruzne to akurat płyta nie najleprza do
podkręcana i taktowania mój brat ma tako fajną to podkręcania jak i taktowania
No to fantastycznie, POMUC KOLECE spalic procesor :D
nie bo wiem jak sie to robi choc mam 13 lat jak ma ustwone resetownaie kompa to nie :) a to tez ajk za duzo ustawi do moze pordu brakowac w prosesorze a czym więcej tym się bardzie nagrzewa
ta ale dane dałeś daj więcej danych jakom masz płyte głównom to ci pomoge ja mam k7vta3 v 5 w nim umiem podkręcac bo są ruzne to akurat płyta nie najleprza do
No to fantastycznie, POMUC KOLECE spalic procesor :D
armin84:Witam, słyszałem, źe moźna nieco podkręcić procek, mój Qmpel sobie podkręcił, ale ma Celerona, a na moim Pentiumie nie potrafi tego znaleźć w BIOS–ie :( Gdzie mam tego szukać tam i co trzeba zmienić? Z 1.6 GHz do ile mogę sobie podkręcić? (tak ale, źeby było bezpiecznie, źeby komp nie wariował i się nie wyłączał itd.)? Proszę o pomoc :)
ta ale dane dałeś daj więcej danych jakom masz płyte głównom to ci pomoge ja mam k7vta3 v 5 w nim umiem podkręcac bo są ruzne to akurat płyta nie najleprza do
Swieta racja, jezeli nie masz zielonego pojecia o tak podstawowych rzeczach, jak bios, FSB, napiecie rdzenia procesora i tym podobne to daj sobie spokoj i zajmij sie najpierw doglebnie lektura, poczytaj, poszukaj, zebys mial chodz podstawowe pojecie o tym...
A tak na marginesie
Twoj kupel to niezla zdolniacha... :D
A tak na marginesie
Witam, słyszałem, źe moźna nieco podkręcić procek, mój Qmpel sobie podkręcił, ale ma Celerona, a na moim Pentiumie nie potrafi tego znaleźć w BIOS–ie
Twoj kupel to niezla zdolniacha... :D
hmmm... Najlepiej poszukaj czegoś w rodzaju: komputer – jak co i dlaczego... polecam takźe jakąś pozycję na temat szyn systemowych, wymiarów technologicznych procesorów, odprowadzania ciepła... oraz manual płyty głównej.
Polecam teź opcję "szukaj" na tym forum. Magiczne słowa to: podkręcanie, pentium4, oraz nazwa płyty głównej.
Polecam teź opcję "szukaj" na tym forum. Magiczne słowa to: podkręcanie, pentium4, oraz nazwa płyty głównej.
armin84:Witam, słyszałem, źe moźna nieco podkręcić procek, mój Qmpel sobie podkręcił, ale ma Celerona, a na moim Pentiumie nie potrafi tego znaleźć w BIOS–ie :( Gdzie mam tego szukać tam i co trzeba zmienić? Z 1.6 GHz do ile mogę sobie podkręcić? (tak ale, źeby było bezpiecznie, źeby komp nie wariował i się nie wyłączał itd.)? Proszę o pomoc :)
zacytowąlem calość, bo.jeszcze ktoś coś zmieni.
Kup sobie korbke – o tym teź juź było – i podkręcaj.
Jeźeli nawet przyjąć, źe ktoś chcialby Ci "opowiedzieć" gdzie szukać to bez znajomości plyty głownej i tak tego nie zrobi.
Poza tym – skoro masz problem z tym "gdzie znaleźć" to raczej bym na Twoim miejscu się za to nie brał, bo jedynym efektem będzie następny post zaczynającyu sie od pytania "co padło?".
Strona 1 / 1