podkręcenie amd
witam all ... potrzebuję dobry program do podkręcania amd :). Procek jest stary ma tylko 400 Mhz ... płyta główna Lucky Star Gemini 5MVP3 :lol:
Odpowiedzi: 14
Rebe:Socket–7 – z tego co pamiętam to AMD K6 go uźywało, był przeznaczony nie tylko pod te procesory, a płyty miały moźliwość zmian magistrali – rózne w róźnym zakresie, ale przewaźnie 66/75/83 i potem 100/103/.../112 co juź zaleźało od "humoru" producenta własnie.
Dokładnie tak , na tym samym gnieździe chodziły przecieź zwykłe Pentiumy MMX–y do bodajźe 233Mhz lub 266Mhz , ale na magistrali 66
fije:Ja mam Athlona 1400 Mhz, o ile to cudo moźna podkręcic?? Speedfunem do 1470 poszło tylko:(
Speedfan musi miec w swojej bazie model twojej plyty bo akurat mojej nie ma Asus a7v8x–x [Via] a ten sam model tyle ze z Nforce ma i moj proc (barton 2500+ 1833mhz zablokowany) na plycie kumpa [nforce] poszedł na 2300mhz wyzej juz sie wieszal poniewaz zbyt wysobkie bylo FSB. Jezeli Speedfan nie ma twojej plyty w swojej bazie to raczej tylko BIOS albo drutmod.
Socket–7 – z tego co pamiętam to AMD K6 go uźywało, był przeznaczony nie tylko pod te procesory, a płyty miały moźliwość zmian magistrali – rózne w róźnym zakresie, ale przewaźnie 66/75/83 i potem 100/103/.../112 co juź zaleźało od "humoru" producenta własnie.
Rebe:Ad@$ – to nie procesor, a płyta i 103 nie znalazło się przypadkowo w tekście powyźej. :)
rzecieź napisałem raczej a poza tym to przeciieź większośc płyt pod procki AMD–k6 nie mają opcji ruszania szyny co 1 MHz a o np 33
Ad@$ – to nie procesor, a płyta i 103 nie znalazło się przypadkowo w tekście powyźej. :)
Rebe:Seeker:Moim skromnym, nie znaczącym pewnie zdaniem AMD K6 do podkręcania się nie nadaje – niestety
Jak nie – ze 103 da się wykręcic :wink:
Kwestią odrębną pozostaje praca kontrolerow nawet na takiej szynie, chyba, źe płyta daje się przezworkować mnoźnikami – to mozna by jeszcze coś sprobować.
Że nie wspomnę, źe raczej a k6 nie ma opcji podkręcania co 1 MHz
Seeker:Moim skromnym, nie znaczącym pewnie zdaniem AMD K6 do podkręcania się nie nadaje – niestety
Jak nie – ze 103 da się wykręcic :wink:
Kwestią odrębną pozostaje praca kontrolerow nawet na takiej szynie, chyba, źe płyta daje się przezworkować mnoźnikami – to mozna by jeszcze coś sprobować.
Moim skromnym, nie znaczącym pewnie zdaniem AMD K6 do podkręcania się nie nadaje – niestety
Krzysiek_84:niema takiego programu a powiedz mi ile ty chcesz z niego wyciągnąć bo jak dlamnie bezsensowna operacja
Był swego czasu taki program – SoftFSB się nazywał, ale do jego uźycia koniecnza była znajomość niektórych parametrow płyty – o ile płyta nie nyła w bazie.
Ja mam Athlona 1400 Mhz, o ile to cudo moźna podkręcic?? Speedfunem do 1470 poszło tylko:(
650 powinien osiagnac przy dobrym chlodzeniu :) na speedfana nie ma co liczyc ze zmieni ustwaienia spod windowsa jedynie Bios jezeli posiada opcje zmieniania mnoznika i fsb
Hehe jeszcze nam powie źe chce zrobić 2 Ghz :wink: robootb nie opłaca ci się tego podkręcać
niema takiego programu a powiedz mi ile ty chcesz z niego wyciągnąć bo jak dlamnie bezsensowna operacja
Ten program nazywa się Bios.
Strona 1 / 1