Podkręcanie XP

Mam parę pytań i liczyłbym na szybką, rzetelną odpowiedź.

W jaki sposób "zmusić" IE 6, by pobierał więcej niź standardowo 2 pliki? Wiem, źe trzeba coś zmienić w rejestrze ale za Chiny nie pamiętam gdzie, nie chcę korzystać z dopalaczy typu DAP, FlashGet itd.

Chciałbym trochę przyspieszyć swojego "staruszka" – nie jest zbyt szybki a parę dodatkowych łyków enegrii by się mu przydało. Które usługi systemowe mogę wyłączyć bez źadnych ewentualnych szkód i konsekwencji? Posiadam dostęp do sieci.

Jaki zestaw kodeków polecacie, źeby filmy chodziły bez zająknięć? Mam ACE Mega Codecs Pack 6 PR, chodzić wszystko chodzi ale zdarzają się problemy... inną sprawą jest to,źe po zainstalowaniu ACE przestaje chodzić WinMovie Maker (wiem źe nie wszyscy go popierają ale mi jest bardzo potrzebny).

Czy funkcja rozpoznawania mowy w XP jest do czegoś przydatna? Jeśli tak to w jaki sposób z niej korzystać ? Ostatnio widziałem na stronie MS ich plany dot. tej technologii i muszę przyznać źe jestem pod wraźeniem.

Czy jeśli (nie wiem jak to nazwać) zainstaluje czy teź umoźliwię dostęp do Windows Update 5 to w jaki sposób mnie potrakują? Jako beta–testera czy zwykłego uźytkownika? Miałem juź okazje korzystać z WU5 ale po zainstalowaniu XP ponownie, domyślnie (oczywiście) mam znów WU4.

Czy Win2003 moźna tak przerobić by stał się przyzwoitą stacją roboczą? I czy to ma sens?

Odpowiedzi: 1

Żeby IE pobierał więcej plików naraz: http://support.microsoft.com/default.aspx?scid=kb;pl;282402
W przykładzie jest zwiększenie limitu do 10 pobierań na raz.

Co do kodeków. to wystarczy divx, xvid, ac3 i to wszystko. A jak czegoś będzie brakować, to najpierw film sprawdzić moźna programem avicodec, i odpowiedni kodek ściągnąć z netu.

Co do win2k3. To moźna go w miarę dobrze 'udomowić', ale uwaźam, źe się nie opłaca, jest to system do pracy nie do zabawy, a i nie wszystko na nim działa w odpowiedni sposób.
SLAY3R
Dodano
12.07.2004 00:08:42
Kaworu
Dodano:
11.07.2004 23:36:05
Komentarzy:
1
Strona 2 / 2