podkrecanie procesora
Gdy podkrece swooj proceror (c400) to i xp weskaqje niebieski neran i trzeba reseta!! na innych windach tak nigdy nie bylo. Procek jest wtedy zimny tz. jak zwykle. HELP!!! Mpze SP1 cos pomorze??PLS HELP!!! :idea:
Odpowiedzi: 15
marekkk:PEWNIE TO NIE KOSCI ALE TE 64RAMY
TO LEPIEJ UMIESCIC W SEDESIE
źe co???
przemyśl za nimk napiszesz głupotę
to jest myśl a nie rezustowość
PEWNIE TO NIE KOSCI ALE TE 64RAMY
PEWNIE TO NIE KOSCI ALE TE 64RAMY
I B3TON i krecik mają rację.Celeron jest wraźliwy,a szczególnie w wydaniu starszym.Tu chodzi teź o pamięć.
Pozdrawiam.
Pozdrawiam.
I to moźe być właśnie problem. Te 50 i 60 ns to timing pamięci. Mniejsza liczba oznacza szybsze działanie, ale moźe powodować niestabilność.
Poza tym z tego co wiem to w celeronie nie moźna normalnie zmienić mnoźnika. Standardowa szybkość magistrali w celeronie to 66 MHz. Moźesz spokojnie przestawić na 75.
Poza tym z tego co wiem to w celeronie nie moźna normalnie zmienić mnoźnika. Standardowa szybkość magistrali w celeronie to 66 MHz. Moźesz spokojnie przestawić na 75.
A napiecie ramu nie zwiekszalem Jedyne co zmienilem to cos co przedtem mialo 60ns a zmienilem na 50ns (mniej jooz sie nie da :(:)
acorp6bx to moldel plyty. A w procesorze tylko mnoznik podnioslem (w biosie bo zworki na plycie to ustawiam obojetnie jak i i tak nic to nie daje :)
acorp6bx to moldel plyty. A w procesorze tylko mnoznik podnioslem (w biosie bo zworki na plycie to ustawiam obojetnie jak i i tak nic to nie daje :)
podwyzszales napiecie na procu i na ramie ??? jaka ty masz wogole plyte ??
KIcha!! to chyba nie przez ten RAM bo dalej sie zawiesza na samym 128!! Nie mam sp1 jescze moze on cos pomorze??
To kicha bo nie dość źe masz dwa układy o róźnych rozmiarach to do tego jeszcze jeden działa na 100 a drugi na 133 mhz. Ten 64 megowy układ jest starszy i to w nim moźe leźeć wina, wyjmij go i wtedy spróbój podkręcić na 128 ramach.
A tak wogóle to przydałoby c się zmienić ram na jedną kość 256 MB.
A tak wogóle to przydałoby c się zmienić ram na jedną kość 256 MB.
a te kosci: 128pc133 i 64pc100 i to jest chyba ten problem :(
Moze popzestakiam ich w rooznych soltach i to pomoze?? A w ostatecznosci to wypny 64 i jooz :D HLP!!
Moze popzestakiam ich w rooznych soltach i to pomoze?? A w ostatecznosci to wypny 64 i jooz :D HLP!!
No przed podkręcaniem nie miał pewnie takigo czegoś, bo by nie podkręcał. To znaczy źe coś mu nie wyrabia. Fakty, pamięć jest bardzo waźna, i musi być zgrana ze sobą. A jak nie to..... zwiechy, etc. :) Wiem źe czasem wychodzi idealnie ( noo tobie ładnie poszło dzięki akwarium w kompie), ale to nie moźe być problem w windzie i programach, w tym przypadku. Czyli jest coś ze sprzętem, ja stawiam na to źe coś wyskakuje z licznika ( czyt. przegrzewa się, nie wyrabia). I to doprowadza do efektu przy podkręcaniu sprzętu.
Sorry za moją wcześniejszą odp. :oops:
Sorry za moją wcześniejszą odp. :oops:
Lezio111:To jest efekt uboczny podkręcania. Xp jest przedwraźliwion na sprzęt, dlatego to 1 raz. Po prostu zakończ podkręcać :)
:shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock:
lezio BŁAD!!!
popatrz na moj podpis ........
do tematu ::
to zalezy ....
ale jestem na 100% pewien ze pamieci ci nie wyrabiaja ...– a podejrzewam ze masz ze 2 kosci pamieci i to jeszcze roznych firm – ogolnie QPA – zapomnij o O/C na tych pamieciach – jezeli juz chcesz krecic go to znajdz kogos kto by ci wymienil pamieci twoje na jedna kostke
a tak pozatym jak zakladasz taki topic to podaj jaki sprzet masz .... :x
SP nie pomoze .....
To jest efekt uboczny podkręcania. Xp jest przedwraźliwion na sprzęt, dlatego to 1 raz. Po prostu zakończ podkręcać :)