POdkręcanie karty graficznej – naczym to polega?
Mam Radeona 9600pro 128/128
pozdrawiam
pozdrawiam
Odpowiedzi: 6
Ponczeq napisał:
No właśnie w rzeczy samej. Fakt teź źe niektóre modele aź się o to proszą :)
oczywiscie zalezy to od sytuacji materialnej...
No właśnie w rzeczy samej. Fakt teź źe niektóre modele aź się o to proszą :)
Mam sterowniki Omega dla nVidii, ale sa głównie przeznaczone dla kart ATI. Moźna tam zmieniać taktowanie procesora i pamięci. Mimo, źe u mnie nie widać duźej róźnicy, to jednak zawsze jest ta satysfakcja, źe się wycisnęło więcej, niź producent przewiduje :wink: . Pozdrawiam.
Zaleźy. Ja sam nie mam Radka. Ale slyszalem, ze kazdy, kto zakupi Radka 9550 obowiazkowo podrecaja ci, bo jest do tego stworzony. No nie wiem, ale najlepiej nie dlubac, dolozyc troche kasy i kupic odpowiedni sprzet – oczywiscie zalezy to od sytuacji materialnej... :?
Ponczeq nie mogę się z tobą zgodzić. Przez podkręcanie grafiki moźna uzyskać spory przyrost wydajności w grach a nie tak jak uwaźasz dwie klatki na sekundę tylko. Ale oczywiście to zaleźy od innych rzeczy takźe. Generalnie ja teź posiadam Radeona 9600 Pro @ XT i widac około 25 procentowy przyrost wydajności.
Niom. Nie musisz miec nawet zadnego wiekszego programu podkrecic, chyba ze na radeony to jest cos innego. Czesto program do podkrecania dolaczany jest z grafika. Osobiscie nie radze się bawic, bo w grach przyspieszy Ci max 2 klatki na sekunde jak na maxa podkrecisz, nie polecam takich zabaw...
Na próbie zwiększenia wydajności, czyli podniesienia osiągów karty poprzez podniesienie taktowania pamięci, bądź procesora karty.
Strona 1 / 1