podglad plików w sieci lokalnej w XP

da się ustawić w XP źeby userzy z mojej sieci mieli tylko podgląd moich udostępnionych plików ale źeby nie mogli ich kopiowac, otwierac, itp.??

Odpowiedzi: 9

Zgadzam sie z taba Dark Angelze jesli udostepni jakis plik to nie mozna ustawic tak zeby bylo mozna go obejzec ale nie skopiowac, ja poprostu troche zle zinterpretowalem pytanie a w rezultacie czego moja odpowiedz jest nie do konca przydatna :oops:
Zibi
Dodano
25.01.2003 21:40:57
No ale tak sie nie da, poniewaź jesli dasz Odmów odczytu to wogule nie wejdziesz, do udostępnionego katalogu, inne opcje sa nieprzydatne w tych ustawieniach (tylko na podglad) z kolei jesli dasz na zezwalaj odczyt to wtedy bedzie mozna kopiowac i otwierac plik.
Dark Angel
Dodano
25.01.2003 16:21:00
No ale tak sie nie da, poniewaź jesli dasz Odmów odczytu to wogule nie wejdziesz, do udostępnionego katalogu, inne opcje sa nieprzydatne w tych ustawieniach (tylko na podglad) z kolei jesli dasz na zezwalaj odczyt to wtedy bedzie mozna kopiowac i otwierac plik.
Dark Angel
Dodano
25.01.2003 16:21:00
Oczywiscie ze sie da. Juz to gdzies tu opisywalwm – wystarczy poszukac a napewno znajdziesz. A oto parametry jekie mozesz wtedy ustawic

Pełna kontrola – Zezwalaj – Odmów
Zmiana – Zezwalaj – Odmów
Odczyt – Zezwalaj – Odmow

Jak rowniez mozna ustawic ilosc osob ktora w tym samym czasie bedzie mogla przegladac twoje udostepnione pliki np. 2, przytakim ustawieniu nastepna osoba czyli trzecia bedzie musiala czekac az ktos opusci dany plik
Zibi
Dodano
25.01.2003 13:52:15
Oczywiscie ze sie da. Juz to gdzies tu opisywalwm – wystarczy poszukac a napewno znajdziesz. A oto parametry jekie mozesz wtedy ustawic

Jak rowniez mozna ustawic ilosc osob ktora w tym samym czasie bedzie mogla przegladac twoje udostepnione pliki np. 2, przytakim ustawieniu nastepna osoba czyli trzecia bedzie musiala czekac az ktos opusci dany plik
Zibi
Dodano

Zibi
Dodano

Zibi
Dodano
Moim zdaniem raczej nie da sie tego zrobić, ale to jest tylko moje zdanie. Mozesz jednak ustawic lmit uzytkowników.
Dark Angel
Dodano
25.01.2003 11:46:53
Moim zdaniem raczej nie da sie tego zrobić, ale to jest tylko moje zdanie. Mozesz jednak ustawic lmit uzytkowników.
Dark Angel
Dodano
25.01.2003 11:46:53
Kunio
Dodano:
24.01.2003 18:01:58
Komentarzy:
9
Strona 1 / 1