podgąd w OE
Czy istnieje moźliwość podglądu zawartości skrzynki w OE 6 oraz kasowanie niepotrzebnych wiadomości na serwerze, jeśli nie to jakie programy to potrafią (programy integrujące się z OE – z polskim if )
za link do odpowiedzi na w/w problem teź będe wdzięczny
za link do odpowiedzi na w/w problem teź będe wdzięczny
Odpowiedzi: 12
Nie było mnie tu kilkanaście godzin a tu tyle porad. Na razie testuje mailwasher – dobry prosty odsyła do domyślnej poczty.Z czasem przetestuje wszystko.
Wszystkim dziękuje
Sł :D
Wszystkim dziękuje
Sł :D
Ja osobiście uźywam GG oraz dodatku do niego pt. PowerGG. W tym pakiecie znajduje się plug–in pod wszystko mówiącym tytułem PowerMail. Zaraz po zalogowaniu GG sprawdza mi wszystkie skrzynki pocztowe i jeśli jest coś na nich sygnalizuje miganiem ikonki w tray'u. po kliknięciu na tą ikonkę mam nagłówki wszystkich wiadomości, nadawcę, rozmiar i datę ... zasadniczo to co w outlooku. Większość to niestety spam i od razu idzie do kasowania. Na skrzynkach zostaje to co chcę ściągnąć. W plug–in'ie jest takźe przycisk pt. "Uruchom klienta poczty" i wtedy uruchamia się OE i ściąga pocztę. Moźna ustawić np. interwał czasowy sprawdzania poczty. Jeśli ktoś ma neta na stałe to np. co 10 minut sprawdza czy nie przyszła jakaś poczta.
Dla mnie to super rozwiązanie bo z GG korzystam na co dzień a komputer mam włączony cały dzień. No ... chyba źe jestem w pracy to wtedy jest wyłączony.
Dla mnie to super rozwiązanie bo z GG korzystam na co dzień a komputer mam włączony cały dzień. No ... chyba źe jestem w pracy to wtedy jest wyłączony.
Update. Ten programik to nie na witrynie komputer swiat tylko na krazku PC–Format przepraszam za wprowadzenie w blad.Pozdrawiam
Polecam ci taki programik"Spamihilator 09.8.3"znajdziesz go na komputer swiat jest darmowy ma polski interfejs i jest kosiarzem spamu a poza tym ma opcje uczenia sie.Pozdrawiam
Tutaj jest dość ciekawy program z dokładnym opisem konfiguracji http://donwuja.dmkhosting.com/mailwasher.html
jest taka mozliwosc zainstaluj sobie Total Commander
ze strony http://www.ghisler.com/ sciagnij sobie plugin do laczenia sie na konta pop i tam bedziesz mugl sobie przegladac poczte jak i rowniez kasowac widok tylko naglowkow, czyli mozliwosc wykasowania poczy bez jej sciagania. /jest tez polska nakladka/.
ze strony http://www.ghisler.com/ sciagnij sobie plugin do laczenia sie na konta pop i tam bedziesz mugl sobie przegladac poczte jak i rowniez kasowac widok tylko naglowkow, czyli mozliwosc wykasowania poczy bez jej sciagania. /jest tez polska nakladka/.
Najedź myszką do góry strony i kliknij w napis "Nowy dział w Centrum XP.pl . są tam programy do ściągnięcia. W dziale pocztowe – programy e–mail (i nie tylko)znajdziesz na pewno coś co będziesz mogł wykorzystać u siebie. Zajrzyj teź Tuatj
wszystko to prawda ale wszystkie wiadomości wciąź pobieram na dysk – a fee! :(
To wbrew pozorom nie są fanaberie :lol:
W OE ustaw sobie źeby nie podglądał wiadomości.
Widok – układ – usuń ptaszka z "pokaź okienko podglądu. W ustawieniach moźesz jeszcze zaptaszyć zabezpieczenia – nie zezwalaj na otwieranie załączników mogących zawierać wirusy. Po ściągnięciu poczty usuwasz wszystkie podejrzane listy. Są specjalne programiki do odbioru poczty, ale po co sobie zaśmiecać dysk skoro w ustawieniach OE jest wiele przydatnych opcji. Dodam, źe ja swój OE konfiguruję juź pół roku i jeszcze nie ustawiłem wszystkiego co moźna. Powodzenia.
W OE ustaw sobie źeby nie podglądał wiadomości.
Widok – układ – usuń ptaszka z "pokaź okienko podglądu. W ustawieniach moźesz jeszcze zaptaszyć zabezpieczenia – nie zezwalaj na otwieranie załączników mogących zawierać wirusy. Po ściągnięciu poczty usuwasz wszystkie podejrzane listy. Są specjalne programiki do odbioru poczty, ale po co sobie zaśmiecać dysk skoro w ustawieniach OE jest wiele przydatnych opcji. Dodam, źe ja swój OE konfiguruję juź pół roku i jeszcze nie ustawiłem wszystkiego co moźna. Powodzenia.
Dostawca poczty nie daje takiej moźliwości (jestem w sieci osiedlowej)
Tak na marginesie, chodzi o wygodę a wyszło źe to jakieś fanaberie :cry:
Tak na marginesie, chodzi o wygodę a wyszło źe to jakieś fanaberie :cry:
A po co specjalne programy – chyba, źe za taki uznać ....przeglądarkę. Wchodzisz na stronę dostawcy poczty, logujesz się do skrzynki i ..robisz tam porzadki wg własnego uznania.
Nie pamiętam, bo nie uźywam outlooka od dawna, ale była w nim chyba opcja ściagania samych nagłówków listów z serwera. Wtedy w zasadzie wiesz tylko co masz w skrzynce na serwerze, program nie ściaga wiadomości. I moźna wtedy kazać skasować taką wiadomść z serwera, albo całą ściągnąć na komp.
Strona 1 / 1