Podczas uruchamiania XP komp się restartuje
Cześć Wszystkim! Zaczne od tego, że nawalił mi Avast na kompie. Musiałem zainstalować program avastCelaner aby usunać antywirusa. Ale żeby to zrobic musiałem uruchomić tryb awaryjny. Wiec f8>SAFEBOOT. I komp się zrestartował. po restarcie pojawiło się okno i miałem do wyboru: tryb awaryjny, tryb normalny, t.a. z wierszem poleceń itp. Zaznaczyłem tryb awaryjny. Zaczął się ładować, ale po chwili komp się zrestartował. Pojawiło się znowu to okno. Kliknąłem tryb normalny, i niby sie ładowało. Pojawiło się logo Windowsa, i ten pasek co przelatuje. Przeleciał 3 razy i znowu restart. I tak w kółko!! Nie mogę wejść do mojego kompa! i to nie jest wina zasilacza. PROSZĘ O POMOC!!! Jak wyłaczyć opcję SAFEBOOT BEZ WCHODZENIA W WINDOWS. MOŻNA TO ZROBIĆ W BIOSIE?? PROSZĘ NIE WIEM CO ROBIĆ!!!
Odpowiedzi: 3
A co ma to tego pulpit?!
Ok, z tej wypowiedzi można wyczytać jedno: nie masz zielonego pojęcia o tym, co ci wcześniej radziłem.
Poszukaj więc kogoś, kto zrozumie o czym pisałem i niech cię wyręczy.
Spróbuje, a jak odpalić płytkę, skoro nie mogę wejść nawet w pulpit??
Nie wiem, czy grzebanie w biosie poprawi stan, ale możesz przywrócić go do ustawień fabrycznych.
I to chyba jedyna rzecz, jaka by mogła pomóc na tym etapie działań.
A poza biosem - możesz użyć instalatora z płyty i użyć funkcji "repair" z konsoli.
Strona 1 / 1