Podczas instalacji system "nie wstaje"
Podczas instalacji XP pro. Kopiuje pliki systemowe na twardy dysk (po formatowaniu).
Pierwszy restart instalacyjny i padaka.... Przechodzi do screen'u dos'a i ponownie probuje kopiować juź poprzednio skopiowane pliki. :cry:
Przy probie instalacji win98 jest ok.
Płyta Abit BE6, 128MB,
Podmieniałem twardy dysk, pamięć, grafikę, – bez skutku. Próbowałem tez przestawić taktowanie zegara i UDMA...
Co moźe być przyczyną? Poratujcie swoją wiedzą!
Pierwszy restart instalacyjny i padaka.... Przechodzi do screen'u dos'a i ponownie probuje kopiować juź poprzednio skopiowane pliki. :cry:
Przy probie instalacji win98 jest ok.
Płyta Abit BE6, 128MB,
Podmieniałem twardy dysk, pamięć, grafikę, – bez skutku. Próbowałem tez przestawić taktowanie zegara i UDMA...
Co moźe być przyczyną? Poratujcie swoją wiedzą!
Odpowiedzi: 16
GF jest spoko pod zainstalowanym windowsem teź chodzi wyśmienicie, tylko źe akurat w mojej konfiguracji sprzętowej coś się zgryzło i stąd te egipskie ciemności, w moim wypadku była to raczej wina płyty głównej.
Z góry zaznaczam źe nie mam ECS–a, to była poprostu złośliwość rzeczy martwych :mrgreen:
Z góry zaznaczam źe nie mam ECS–a, to była poprostu złośliwość rzeczy martwych :mrgreen:
No wiesz The_judge, wypowiedzi Lezia naleźy brać z przymruźeniem oka.
w czym przeszkadza GF3 – ja mam taka karte i nie mialem problemow przy sinstalce, co prawda nie mam zainstalowanego SP1
Wynika to źe przy takiej instalce (xp) trzeba wymienić grafe na coś starszego bo nie pójdzie. Ale ja miałem szczęście: mam rive i no error in install :D
Hehe mi teź siadł, bo w sobotę instalowałem xp od nowa, i widziałem ciemność i to starszną, wiadomo GF 3, wymieniłem na rive i poszło.
mam ten sam problem...
po pierwszym restarcie wszysko siada...
i ciemność widze CIEMNOŚĆ :evil:
po pierwszym restarcie wszysko siada...
i ciemność widze CIEMNOŚĆ :evil:
a first boot masz na bank cd????
podstawialem dwie rózne płytki. Podobnie jest tez przy próbie instalacji win2000. Widocznie to samo jądro. Na stronie IBM znalazłem info o kolizji z UDMA. http://support.microsoft.com/default.aspx?scid=KB;en–us;306919&
Jednak postępowanie wg wskazań procedury tez bylo bezowocne.
Jednak postępowanie wg wskazań procedury tez bylo bezowocne.
plytka jest dobra umnie to samo sie dzieje probowalem juz na 2 plytkch i nic dalej to samo chyba czeba najpierw zmienic cos w biosie ?
Lezio111 mówił o płytce cd...poprostu poźycz od kogoś inną
przed chwilą postawilem win98 i jest ok. W takim razie plyta i procek sa ok.
I nadal nic nie wiem :cry:
I nadal nic nie wiem :cry:
Skopana płyta albo coś ze sprzętem. No przy ostatniej dobrej installce cd–rom mogła się porysować i qpa. A spróbuj przegra zawartość płyty na kompa i twardego uuchomić :)
Odłączyłem wszyskie urzadzenia (oczywiści z wyjątkiem grafiki i cd).
Podmieniłem pamięć i twardziela.
Bezskutecznie :cry:
Nadal instaluje pliki systemowe, ale przy pierwszej próbie botowania z twardego system nie odzywa się. :shock:
Podmieniłem pamięć i twardziela.
Bezskutecznie :cry:
Nadal instaluje pliki systemowe, ale przy pierwszej próbie botowania z twardego system nie odzywa się. :shock:
no własnie ,bo jak naciśniesz to leci od nowa.Moze coś z płytką nie tak ,raczej to nie problem sprzętowy
wojtek1111:a czy przypadkiem po restarcie nie naciskasz jakegoś klawisza zeby niby butował z cd????
Nic nie naciskam.
System stoi i czeka własnie na naciśnięcie aby przejsc do cd. :cry:
Normalnie powinien sam przejść do dalszej instalacji. Płyta Abit BE6.
a czy przypadkiem po restarcie nie naciskasz jakegoś klawisza zeby niby butował z cd????
Strona 1 / 1