Podczas gry dysk zdycha i zwiecha

Nie mam pojęcia o co moźe chodzić...podczas bawienia sie kompem wszystko jest ok..gdy uruchomię gierę,np.Colina 4 i zaczynam rajd ,po jakims czasie dysk wydaje dziwny dzwięk (klik , a poem odglos zdychania..uuuuuummmmm....) giera staje...dzwięk silnika zapętla się..dioda sie swieci..po chwili odblokowuje sie na sekunde..i znowu to samo..zwiecha i pozostaje tylko wcisniecie reset'a...pod xp pojawil mi sie komunikat,ze za malo pamieci wirtualnej..ustawilem sobie stałą 500 mb (mam 256 ramu)..na poczatku myslałem,ze ten problem jest spowodowany wspolnym SWAPem dla 98 i xp (mam dwa OSy)...zdefragmentowalem dysk , gdzie jest giera..i nic..dalej to samo..to chyba ma zwiazek z 3D ,direct x albo cos..hmm..no nie mam pojęcia..
proszę o fachowe porady ;)

Odpowiedzi: 2

masz rację, wymieniłem kilka dni temu zasilacz i jest ok..
pzdr
Anonymous
Dodano
13.04.2004 16:43:36
Moźe oszczędzanie energii – "wyłączaj dyski twarde po...", choć to małe prawdopodobieństwo przy tej grze, źeby nie doczytywał czegoś z dysku w czasie gry.
Albo zasilacz za słaby, grafa w czasie gry pobiera więcej mocy i juź na dysk nie wystarczy, a ten się wtedy wyłącza, to moźe być bardziej prawdopodobne.
mars28
Dodano
13.04.2004 15:44:07
latzky
Dodano:
10.04.2004 21:01:04
Komentarzy:
2
Strona 1 / 1