Podajcie swoje temperatury procesorów
Podajcie swoje temperatury procesorów i nie zapomnijcie podac modelu i bedzie dobrze jak podacie jaki cooler bo na moim sempron 3000+ z chłodzeniem boxowym na 4000 rpm temperatura 70 C to chyba za duzo :/
Odpowiedzi: 20
serio spadła z 60 do 53 C
Ale na serio czy taki źart?
ale dzisiaj zauwazyłem ze jak otworzylem okno (bo był ciepleszy dzien) to temperatura sie obnizyła o 6 C :D
Sempron 2500+ nie kręcony na boxowym radiatorze wiatraku spire case cooling fan i wydmuchującym cooler masterze na max obrotach 33* ilde przy zmniiejszonych obrotach do 1/2 – 1/4 temp w ilde koło 38*
to jak nie masz czujnika to sprawdzaj organicznie :P :D
Celeron 2.6 i na Spire QuieTude IV mam 40~42 stopnie podczas normalnej pracy
ja mam PIII 700mHz na slot 1 i nie pokazuje temperetury, najwidoczniej nie ma czujnika, idzie skads kupic takie cos ?
ja mam PIII 700mHz na slot 1 i nie pokazuje temperetury, najwidoczniej nie ma czujnika, idzie skads kupic takie cos ?
ja jeszcze dodam ze na moim drugim kompie tj. AMD Athlon XP 1700+ temperatura nie przekracza 45 C przy 100% uzyciu a normalnie 40–43 C
AMD Sempron 2300+ (1577Mhz@1900Mhz) na BOX`owym chłodzeniu – w idle 43* a w stresie max to 51*
Procek P4 w boxowym wiatraczku 40 stopni
konfiguracja jak w podpisie a temperatura procesora to 36 podczas normalnej pracy a podczas wysilku dochodzi do 39–40 stopni:) i tak uwazam ze mogloby byc lepiej dlaczego ano dlatego iz kazde dziesiec stopni na procesorze daje mu jak sie nie myle 3 procenty wiecej wydajnosci (zródło infomrmacji chyba chip albo pcwk to na wszelki wypadek jak by ktos wyskoczyl z tekstem co za bzudry gadam)
Athlon 2400+, cooler Spire FalconRockII(2300obr.), 42 w Wordzie, 49 w Prime... Norma. Tylko, ze takie wyniki mam odkąd zamontowałem dodatkowy wiatrak w obudowie (2000obr.). ON DUŻO DAJE. Wcześniej średnio 10' wiecej bywało.
dobra połozyłem nowa paste normalnie temperatura jest 58–60 i w stresie jest 61–62 dzienx za posty
AMD ATHLON XP BARTON 2500+ teraz 40C wszystkie wiatraki na 6V pracuja:) tzn Wiatraczek zasilacza 12cm i 8cm na obudowie ;] CHlodzenie boxowe 3000rpm na procku standardowo 4000–4200rpm. Przy maxymalnym chlodzeniu 32C–34C przy normalnej pracy w stresie dochodzi do 38–40C. I wcale tutaj nic nie zanizam :!:
Moze masz za duzo tej pasy i sie zrobił izolator :D
1700 Palomino + Pentagram ALCu 92
1900obr/min
norma 49 st.
stres 56 st.
1700 Palomino + Pentagram ALCu 92
1900obr/min
norma 49 st.
stres 56 st.
nie nie mam na obudowie wiatraka ale chyba zdejme cooler i nałoze jakąs dobrą paste to wtedy cos sie moze polepszy zobaczymy :/
moze podkrec troche rpmy jak sie da... masz jakies wentylatory w obudowie ?
Pan i pastuch:P4 3,2 HT 55 stopni przy 1240 prm ,box.
d.m4@wp.pl pewnikiem coś nie styka (radiator–procek)
bo te 4000 prm u ciebie przeraźa okropnie :shock: a i tak nie chłodzi jak trzeba. Działaj czymprędzej bo poczyjesz dym z blaszaka.
Smierdzacy dym idzie tylko jak sie zasilator pali. Po procvku nic nie będzie czuc.