Podajcie swoje temperatury procesorów
Podajcie swoje temperatury procesorów i nie zapomnijcie podac modelu i bedzie dobrze jak podacie jaki cooler bo na moim sempron 3000+ z chłodzeniem boxowym na 4000 rpm temperatura 70 C to chyba za duzo :/
Odpowiedzi: 20
A ja po 6h grania i innych rzeczy mam obecnie 65 stopni C na boxowym chłodzeniu
Pentium D 830 3.0 Gzh
Pentium D 830 3.0 Gzh
na bartonie 3200+ z jet 7 jest odlot :D ale przy zmniejszonych obrotach nie jest glosno a temperatura ok 45 *C :)
Wiesz szczyku, to źe masz taki sam wiatrak i procesor to nie znaczy źe temperatury będą podobne lub wręcz takie same. To zaleźy takźe od innych czynników takich jak wentylacja w obudowie czy rodzaj zastosowanej pasty (o jej nałoźeniu poprawnym juź nie wspominając).
P.S. U mnie Barton 2500+ @ 2,57 GHz + Thermalright SI–97 A z wiatrakiem Akasy (2200 obr./min.) – maxymalnie zanotowałem 46 stopni.
P.S. U mnie Barton 2500+ @ 2,57 GHz + Thermalright SI–97 A z wiatrakiem Akasy (2200 obr./min.) – maxymalnie zanotowałem 46 stopni.
adam76:witam.moja temperatura procka 2400+ na cooler master JET 7+ od 27 do 33 :D
to dlaczego na tym samym procku i tym samym chłodzeniu mam temperature 58 – 61 stopni :cry: przy najnizszych obrotach wentylatora, przy najwyzszych około 50 – 53, moim zdaniem to i tak za wysoka temperatura i ten chałas przy max obrotach :?
A u mnie niby jest Silent, ale po miesiącu juz nie moźna go takim nazwać :D
Trzeba wyczyścić, a z tą inną budową wentylatora, to jest jeden wielki kit ;)
Następnym razem nie popełnię tego błędu i zamiast Thermaltake kupię Zalmana 7000Cu ;)
Trzeba wyczyścić, a z tą inną budową wentylatora, to jest jeden wielki kit ;)
Następnym razem nie popełnię tego błędu i zamiast Thermaltake kupię Zalmana 7000Cu ;)
Niestety znam go aź za dobrze... :roll:
jezeli niewidziales budowy i pracy tego wiatraka to lepiej sie niewypowiadaj.mylisz sie.a oto link http://www.coolermaster.com/index.php?LT=english&Language_s=2&url_place=product&ftype=&p_serial=ACB–V83–U2&other_title=0evil44:A nie odrywa ci przypadkiem głowy ten odrzut powietrza? A myślę, źe przy tym wiatraczku to bardziej jednak przeszkadza hałas...
Athlon XP 3000+
Po wyczyszczeniu:
36 – z otwartą obudową
40 – normalna temperatura
48 – 50 – stress
Zasyfiony:
49 – z otwartą obudową
52 – normalna temperatura
56 – stress... ale mocny :P
Chłodzenie – Thermaltake SilentBoost, pasta dodawana do tego wentylatora.
Moźliwe, źe czujnik na płycie głównej ma przekłamania, więc do końca nie wiadomo ;)
Po wyczyszczeniu:
36 – z otwartą obudową
40 – normalna temperatura
48 – 50 – stress
Zasyfiony:
49 – z otwartą obudową
52 – normalna temperatura
56 – stress... ale mocny :P
Chłodzenie – Thermaltake SilentBoost, pasta dodawana do tego wentylatora.
Moźliwe, źe czujnik na płycie głównej ma przekłamania, więc do końca nie wiadomo ;)
A nie odrywa ci przypadkiem głowy ten odrzut powietrza? A myślę, źe przy tym wiatraczku to bardziej jednak przeszkadza hałas...
witam.moja temperatura procka 2400+ na cooler master JET 7+ od 27 do 33 :D
Athlon 64 3000+ z boxowym chłodzeniem:
–idle : 40 stopni
–stress: 49 stopni
Obudowa zamknięta
–idle : 40 stopni
–stress: 49 stopni
Obudowa zamknięta
Jak w podpisie – idle 35 – stress 41.
Radiator zakupiony luzem – aluminium – stopka miedziana (boxowa padlina w smietniku) do tego – CoolerMaster 80x80 skrecony do 2200 rpm. Buda zamknieta.
Zobaczymy jak bedzie po podkreceniu :D
Radiator zakupiony luzem – aluminium – stopka miedziana (boxowa padlina w smietniku) do tego – CoolerMaster 80x80 skrecony do 2200 rpm. Buda zamknieta.
Zobaczymy jak bedzie po podkreceniu :D
albo jak masz procka mobile i przy 100C dotknij jezykiem to bedzie najlepszy test :P
aaaaaaa!!! No to dzięki :) skorzystam
znaczy, źe jak ci spali palucha – to procesor ma za duźo ciepła...
i co to daje???
organicznie tzn ze palcami dotykasz radiatora :P :D ;)
d.m4@wp.pl:to sprawdzasz organicznie (wiadomo o co chodzi) :P
źe co??? Nie wiadomo o co chodzi hehe :oops: :wink:
to sprawdzasz organicznie (wiadomo o co chodzi) :P
d.m4@wp.pl:serio spadła z 60 do 53 C
To bardzo dobrze :) . Musisz podziękować oknu :mrgreen:
Ja swojej temp. nie podam bo nie mam czujnika na procku ale wszycho chyba dobrze jest bo juz od 3 lat chodzi.
Pozdrawiam Damian