Poczta z zalacznikami...
Witam
Z gory stwierdzam ze nic nie znalazlem.
Otoz ostatnio nie wiem co sie dzieje. Ostatnio jak chce wyslac jakies pliczki do kumpla za posrednictwem poczty to do niego dochodzi email bez zalacznika, albo jak jest to plik nic nie zajmuje. Co jest nie tak? mam poczte w chello.
pozdro
Z gory stwierdzam ze nic nie znalazlem.
Otoz ostatnio nie wiem co sie dzieje. Ostatnio jak chce wyslac jakies pliczki do kumpla za posrednictwem poczty to do niego dochodzi email bez zalacznika, albo jak jest to plik nic nie zajmuje. Co jest nie tak? mam poczte w chello.
pozdro
Odpowiedzi: 3
no ostatnio jednemu kumplowi wysalelm plik .rar ze spakowanymi fotkami, odebral poczte, na czekal sie tyle zeby to odebrac i ja zeby wyslac i co sie okazuje nie ma zalacznika. innym razem wysylam kumplowi plik z filmem email dochodzi a zalacznika nie ma. Kumpel tez odbieral przez czas jaki mu sie ten wmiare duzy plik sciagnie :( Jesli chodzi o antywirusa to mam avasta i jest caly czas akutualizowany itp. Tylko ze opcja poczty jest wylaczona bo nie moglem przez niego wyslac wogole poczty
Witaj,
spec ze mnie źaden, ale...
miałem niedawno podobny problem.
Odbierałem poczte przez MS OExpress. Maile wysyłane były z klienta w formacjie rtf czego własnie OE nie rozumie. Załączników nie było ew. tylko tzw. plik dat i nic wiecej.
Jeśli np. wyślesz maila w formacie innym niź rtf to powinno śmiać bez problemu (naturalnie jeśli odbiera twój kolega przez OE). Jeśli nie, to nie wiem. Moźe antywirus kasuje załączniki.
A moźe te załczniki to exe.pliki.
Napisz coś więcej – bo trudno wróźyć z fusów.
Pozdrawiam
spec ze mnie źaden, ale...
miałem niedawno podobny problem.
Odbierałem poczte przez MS OExpress. Maile wysyłane były z klienta w formacjie rtf czego własnie OE nie rozumie. Załączników nie było ew. tylko tzw. plik dat i nic wiecej.
Jeśli np. wyślesz maila w formacie innym niź rtf to powinno śmiać bez problemu (naturalnie jeśli odbiera twój kolega przez OE). Jeśli nie, to nie wiem. Moźe antywirus kasuje załączniki.
A moźe te załczniki to exe.pliki.
Napisz coś więcej – bo trudno wróźyć z fusów.
Pozdrawiam
szystkie dostepne sposoby w jaki mozna wyslac emaila z zalacznikiem, w outlooku dolaczanie, i prawy i wyslij.... i to samo ;/
Strona 1 / 1
i co w mojej sprawie? bo nie wiem co mam zrobic :(
<P><FONT face=Tahoma size=2>sluchaj, a z jakiego programu wysylasz? outlook express?</FONT></P> <P><FONT face=Tahoma size=2></FONT> </P> <P><FONT face=Tahoma size=2>czy inny?</FONT></P> <P><FONT face=Tahoma size=2></FONT> </P> <P><FONT face=Tahoma size=2>sproboj zaznaczyc w opcjach "wysylaj jako zwykly tekst lub text html" i wtedy zrob probe.</FONT></P> <P><FONT face=Tahoma size=2></FONT> </P> <P><FONT face=Tahoma size=2>moze fajtycznie wysylasz jako rtf.</FONT></P> <P>jesli to nie to, to nie umiem pomoc.</P>
outlook express kozystam i zara sprawdze jak ustawie w ustawieniach na zwykly tekst.
<P>no i?</P> <P> </P> <P> </P>
<P>wydaje mi sie, ze to nie bedzie problem outlooka, tylko ustawien np. skanera poczty e-mail. u twojego kumpa moze byc np. panda antywirus z wlaczonym aktywnym skanerem poczty. panda jest na tyle glupia, ze kasuje niebezpieczne wg niej zalaczniki. gdy twoj kolega probuje odebrac poczte to w miedzy czasie skaner zdazy je usunac.</P> <P>druga sprawa, mozesz byc dodany do jakies spam listy i operator, ktory dostarcza uslugi email kasuje z gory zalaczniki. </P> <P>zeby sie upewnic niech twoj kolega odbierze poczte nie przez klienta na swoim kompie, tylko bezposrednio ze strony www np. <A href="http://www.poczta.wp.pl">www.poczta.wp.pl</A></P> <P>jesli tam beda zalaczniki to sprawdz ustawienia skanera antywirusowego.</P> <P> </P>