Poblem z siecia???

Zmieniłem kompa. Noewa płyta Asus P5GD2 Deluxe jestn na niej zintegrowana karta Marvell Yukon 88E8053 PCI–E Gigabit Ethernet Controller. inetrnet Dziala dziala po czym nagle staje otwieram polaczenie lokalne robie napraw nie moze odswiezyc adresu IP wylaczam polaczczenie lub restartuje kompa i znowu dziala. wszytsko fajnie tylko ze dziala kilka godzin z= i znowu to samo. Mam Win Xp sp2 komp byl sprawdzany wszytsko jest ok uslugodawca internetowy twierdzi ze u nich tez co sie dziej. cos trzeba ustawic inna konfiguracja karty jest potrzebna czy cos jeszcze innego. POMOCY.

Z gory dzieki

Odpowiedzi: 2

A ja po kupnie nowej płyty głownej ze zintegrowaną siecówką, podłączyłem neta do starej, nie zintegrowanej siecówki. I do tej pory niemam z siecią czy netem problemów. :D
lord
Dodano
06.02.2005 07:46:58
Teź miałem kiedyś ten problem ;–)
Miałem tak przez pewien czas, a potem to minęło.
Pokazywała się ikonka ze znakiem ostrzegawczym w tray–u i nie dało się odświeźyć adresu IP.
Na początku odłączałem neta i wyłączałem komputer na jakiś czas (5–10 minut). Wracałem. Podłączałem wszystko od nowa i przez jakiś czas znowu działało.
W końcu się wkurzyłem i odciąłem kawałek kabla... od nowa wszystko zmontowałem. Tydzień lub dwa minęły i znowu było to samo.
Po jakimś czasie problem minął...

Jeśli ktoś wie co mogło być przyczyną tego, to niech napisze ;–)
Mrówek
Dodano
06.02.2005 04:05:59
Ralf30
Dodano:
06.02.2005 01:24:47
Komentarzy:
2
Strona 1 / 1