Poblem z pamięciami RAM
Odpowiedzi: 6
-
[quote=Hess]program do sprawdzenia pamięci?[/quote][url=http://www.dobreprogramy.pl/Memtest,Program,Windows,12556.html]Memtest86+[/url]
-
[quote=Ucho] Ponadto przetestuj stare kości Memtestem ! [/quote] Czytaj ze zrozumieniem. Xan musiał Ci powtórzyć. Często też bywa używany Gold Memory, ale ja wolę Memtest (nie wiem dlaczego ...).
-
[quote=Razorek]Próbowałeś ten sam manewr co z kościani DDR 1 - wyjąć drugą kość? Podaj kod z Bluescreen'a? Skoro obstawiasz że wina BIOSu to spróbuj znaleźć update...[/quote] Wymieniłem dzisiaj baterię od płyty głównej,włożyłem nowe pamięci i na bluescreen jest coś takiego: DRIVER_IRQL_NOT_LESS_OR_EQUAL No to się wkur....łem i włożyłem stare pamięci ddr1 i.....komp ruszył tylko w biosie miałem coś takiego: OC fail,please enter setup to change OC Fail. Komp na razie chodzi,ale czemu nie na nowych ddr?
[quote=Veers]To ja jeszcze tak od siebie coś wywróżę: wejdź do BIOSu i wyłącz cały porąbany Intelligent Tweaker.[/quote] I to jest to.Ustawienia w biosie.Właśnie Tweaker.I wszystko działa. Wielkie dzięki dla wszystkich!