pobieranie wielu plików
po zainstalowaniu nowej przeglądarki str.www np. mozilla moźna pobierać kilka plików jednocześnie, gdy sie zamknie program i uruchomi ponownie moźna pobrać jednocześnie tylko dwa plik trzeci czeka w kolejce
uruchomienie np trzech przeglądarek jednocześnie daje moźliwośc pobierania 6 plików :? ( wiem źe istnieją men.pob.plik. ale wolałbym uźywać samej przeglądarki)
troche to idiotyczne ale wysyłam
jeśeli temat się powtarza sory, szukałem
uruchomienie np trzech przeglądarek jednocześnie daje moźliwośc pobierania 6 plików :? ( wiem źe istnieją men.pob.plik. ale wolałbym uźywać samej przeglądarki)
troche to idiotyczne ale wysyłam
jeśeli temat się powtarza sory, szukałem
Odpowiedzi: 6
Mineło kilka dni z "nowym" rejestrem – wszystko gra jak
trzeba. Gdyby ktoś miał taki problem, moźna bez obaw stosować się do w/w wskazówek.
Wszystkim za rady dziękuje Sławek
Cześć
trzeba. Gdyby ktoś miał taki problem, moźna bez obaw stosować się do w/w wskazówek.
Wszystkim za rady dziękuje Sławek
Cześć
Importuj sobie rega i po bulu .......
Windows Registry Editor Version 5.00
[HKEY_CURRENT_USERSoftwareMicrosoftWindowsCurrentVersionInternet Settings]
"MaxConnectionsPer1_0Server"=dword:00000008
"MaxConnectionsPerServer"=dword:00000008
Windows Registry Editor Version 5.00
[HKEY_CURRENT_USERSoftwareMicrosoftWindowsCurrentVersionInternet Settings]
"MaxConnectionsPer1_0Server"=dword:00000008
"MaxConnectionsPerServer"=dword:00000008
Wykonałem mod rejastru wg. waskazań El Nino .Teraz kiedy to piszę pobieram 8 plików – czyli gorzej nie jest
ze względu na spotanicznosć występowania tej histori
o ostatecznym efekcie napiszę za jakiś czas
Dzięki, Cześć
Sławek
ze względu na spotanicznosć występowania tej histori
o ostatecznym efekcie napiszę za jakiś czas
Dzięki, Cześć
Sławek
Dokładnie jest tak jak mówisz, EL NINO, domyślnie są 2, a wpisanie w rejestrze danej wartości ustawia liczbę tych połączeń. Oczywiście jeśli serwer z którego się ściąga nie ma limitu połączeń z jednego IP.
Bodajze dwa polaczenia HTTP sa ustawione jako domyslne w windowsie. Sprobuj w rejestrze w
HKEY_CURRENT_USERSoftwareMicrosoftWindowsCurrentVersionInternet Settings
dodac wpisy: MaxConnectionsPerServer, MaxConnectionsPer1_0Server
jako: REG_DWORD (DWORD Value)
i nadaj kazdemu wartosc powiedzmy 8 lub 10. Zobaczysz co sie stanie – ja jeszcze tego nie zmienialem. Oczywiscie przed zmiana zrob kopie rejestru lub tego klucza – z menu Rejestr.
i nadaj kazdemu wartosc powiedzmy 8 lub 10. Zobaczysz co sie stanie – ja jeszcze tego nie zmienialem. Oczywiscie przed zmiana zrob kopie rejestru lub tego klucza – z menu Rejestr.
Bodajze dwa polaczenia HTTP sa ustawione jako domyslne w windowsie. Sprobuj w rejestrze w
Strona 1 / 1