Pobieranie plików
Witam zgłaszam się z kolejnym problemem, mianowicie chodzi o to , źe źaden akcelerator, który posiadam nie chce ściągać plików. Jeden taki akcelerator miałem, postanowiłem go przeinstalować i jak go odinstalowałem , to teraz jak wchodzę na jakąś stronę i chcę pobrać jakiś plik wyskakuje mi pobieranie od tego programu, ktorego juź nie mam na dysku, dlaczego tak się dzieje, dlaczego nie chce Mi pobierać plików :?:
Odpowiedzi: 12
Juź działa, przeinstalowąłem nortona na inny program antywirusowy i wszystko śmiga. Dziękuje i pozdrawiam.
sprawdź czy masz zaporę systemową wyłączoną (jeśli masdz Nortona to powinien ci styknąć)
Panel sterowania –> zapora systemu windows –> wyłącz
Panel sterowania –> zapora systemu windows –> wyłącz
Mam nortona Internet seciurity 2006, ale w nim ustawiłem, źeby zezwalał na połączenia Flashgeta, moźe w windowsie trzeba ustawić Firewalla, bo słyszałem, źe system ma firewalla wbudowanego. Ale nie jestem w tym taki dobry więc nie wiem.
zapomniałem spytać (właściwie powinienem to zrobić na początku):
Zapora windows nie blokuje flashget'a?? u mnie blokowała...
Zapora windows nie blokuje flashget'a?? u mnie blokowała...
No nic trudno się mówi, pozostaje czekać na innego eksperta, wkońcu czekanie nic nie boli, w kaźdym razie i tak dizękuje za dobre chęci :).
Nie wiem tu jest wszystko OK :(
Proszę Cię bardzo to jest to co zapisałem pod nazwą info.txt
[qupte]Windows Registry Editor Version 5.00
[HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Internet Explorer\MenuExt]
[HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Internet Explorer\MenuExt\E&ksport do programu Microsoft Excel]
@="res://C:\\PROGRA~1\\MICROS~2\\Office10\\EXCEL.EXE/3000"
"Contexts"=dword:00000001
[HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Internet Explorer\MenuExt\Ściągnij przy pomocy FlashGet'a]
@="C:\\Program Files\\FlashGet\\jc_link.htm"
"contexts"=dword:00000022
[HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Internet Explorer\MenuExt\Ściągnij wszystko przy pomocy FlashGet'a]
@="C:\\Program Files\\FlashGet\\jc_all.htm"
"contexts"=dword:000000f3
[qupte]Windows Registry Editor Version 5.00
[HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Internet Explorer\MenuExt]
[HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Internet Explorer\MenuExt\E&ksport do programu Microsoft Excel]
@="res://C:\\PROGRA~1\\MICROS~2\\Office10\\EXCEL.EXE/3000"
"Contexts"=dword:00000001
[HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Internet Explorer\MenuExt\Ściągnij przy pomocy FlashGet'a]
@="C:\\Program Files\\FlashGet\\jc_link.htm"
"contexts"=dword:00000022
[HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Internet Explorer\MenuExt\Ściągnij wszystko przy pomocy FlashGet'a]
@="C:\\Program Files\\FlashGet\\jc_all.htm"
"contexts"=dword:000000f3
napisz w jakim katalogu znajduje się flashget, oraz wejdź w rejestrze do tego klucza co podałem, prawym przyciskiem myszy go kliknij i wybierz eksportuj. W okienku gdzie chcesz zapisać przejdź na pulpit i wpisz np. info.txt. Potem wklej tu jeszcze zawartość pliku info.txt
I to Mi pomoźe w czym, w tym, źe flashget zacznie pobierać czy będzie dało się usunąć program , bo jeśli chodzi o usunięcie programu to dałem rade... tylko Flashget został.
A i jeszcze jedno jak zmienić ścierzkę na prawidłowe, nie mam aź tak duźego doświadczenia w tej dziedzinie więc.
A i jeszcze jedno jak zmienić ścierzkę na prawidłowe, nie mam aź tak duźego doświadczenia w tej dziedzinie więc.
start –> uruchom –> regdit –> OK
w podkluczach gałęzi HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Internet Explorer\MenuExt zmień ścieźki na prawidłowe
w podkluczach gałęzi HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Internet Explorer\MenuExt zmień ścieźki na prawidłowe
Flashget, dodatkowo dodam, źe po dodaniu jakiegoś linku , który jest odnośnikiem programu do ściągnięcia, w Flashget pisze, źe sie łączy i tak mijają minuty i nic nie idzie sprawdzałem inne linki i to samo. a program , który nie chce się usunąć to:free download manager.
jaki to program??
Strona 1 / 1