Po instalacji SP2: "Połączenie bezprzewodowe niedostępne"
Witam.
[b]Dot. [/b]Windows XP, problem z połączeniem bezprzewodowym
[b]Opis problemu: [/b]Po zainstalowaniu Service Pack 2 połączenie bezprzewodowe jest niedostępne i nie mogę go włączyć.
[b]Sprzęt:[/b] Laptop ASUS A3v, karta WiFi Intela (wbudowana)
[b]Szczegóły:[/b]
Robiłem niedawno format dysku, postawiłem sobie świeżą instalację Windows XP (SP1). Wszystko sobie skonfigurowałem i działało super. Do łaczenia się poprzez WiFi używałem programu od producenta karty, tj. Intel® PRO/Wireless Network Connection.
Po zainstalowaniu dodatku Service Pack 2 i po zrestartowaniu się komputera, połączenie z sieciami bezprzewodowymi jest niedostępne. Próbowałem wyłączyć program Intela i korzystać tylko z klienta Windowsowego do łączenia się z sieciami bezprzewodowymi ("konfiguracja zerowej..."), nawet go odistalowałem i nic to nie dało.
Instalacja Service Pack 3 również nie pomogła.
[b]Dodatkowe informacje:[/b]
- karta WiFi w komputerze jest na pewno włączona i na pewno sprawna - sprawdzałem pod Ubuntu.
- To samo dotyczy samej dostępności sieci - łaczyłem się spod Ubuntu.
- W menedzerze urzadzen karta sieciowa jest włączona, a sterowniki są aktualne.
- W BIOSie karta sieciowa jest włączona.
- Sieć z kabla działa normalnie.
[b]Problem:[/b] Co zrobić, aby sieci bezprzewodowe znów były dostępne?
Odpowiedzi: 2
Panel sterowania>Połączenia sieciowe>Połączenie sieci bezprzewodowej>Zakładka Ogólne>Właściwości>Zakładka Sieci bezprzewodowe>Zaptaszyć Użyj systemu Windows ........
Jak nie pomoże od razu to restart.
a szukałeś innych sieci bezprzewodowych np. u kumpla? :-k
-
[quote=xDDDDD]a szukałeś innych sieci bezprzewodowych np. u kumpla? :-k [/quote] sieci na pewno sa dostepne (pod ubuntu sa i na drugim kompie pod win xp sa)
Strona 1 / 1
[quote=Ucho]Panel sterowania>Połączenia sieciowe>Połączenie sieci bezprzewodowej>Zakładka Ogólne>Właściwości>Zakładka Sieci bezprzewodowe>Zaptaszyć Użyj systemu Windows ........ Jak nie pomoże od razu to restart.[/quote] juz to robilem: [quote]Próbowałem wyłączyć program Intela i korzystać tylko z klienta Windowsowego do łączenia się z sieciami bezprzewodowymi ("konfiguracja zerowej..."), nawet go odistalowałem i nic to nie dało.[/quote]