Po instalacji nie dzialaja napedy i dzwiek
Witam.
Na komputerze mialem Windows 98 wszystko dzialalo prawidlowo.
Po zaktualizowaniu do XP nie dziala karta dzwiekowa i nie dzialaja napedy CD i DVD, ale system je widzi.
Juz od tygodnia walcze z tym bezskutecznie. Z sieci sciagnalem sterowniki i z Windows Update aktualizacje. Menager Urzadzen pokazuje, ze te urzadzenia dzialaja poprawnie, a ja nie mam dzwieku i dzialajacych napedow.
Po kilkadziesiat razy zmienialem sterowniki i nie wiem co mam dalej robic.
Jak myslicie, czy gdybym nie poszedl na latwizne i zamiast aktualizowac Win 98 do XP wykasowal wszystko i zainstalowal XP na czystym dysku, to bym nie mial tych problemow?
Na tym samym komputerze mam Linuxa i pod nim wszystko dziala prawidlowo.
G Piotr
XP Professional SP2
Plyta Soltek
procesor Sempron 2,2 GHz
karta dzwiekowa C–media CMI8738
CD–RW LG GCE–8524B
DVD–ROM LG GDR8162B
Na komputerze mialem Windows 98 wszystko dzialalo prawidlowo.
Po zaktualizowaniu do XP nie dziala karta dzwiekowa i nie dzialaja napedy CD i DVD, ale system je widzi.
Juz od tygodnia walcze z tym bezskutecznie. Z sieci sciagnalem sterowniki i z Windows Update aktualizacje. Menager Urzadzen pokazuje, ze te urzadzenia dzialaja poprawnie, a ja nie mam dzwieku i dzialajacych napedow.
Po kilkadziesiat razy zmienialem sterowniki i nie wiem co mam dalej robic.
Jak myslicie, czy gdybym nie poszedl na latwizne i zamiast aktualizowac Win 98 do XP wykasowal wszystko i zainstalowal XP na czystym dysku, to bym nie mial tych problemow?
Na tym samym komputerze mam Linuxa i pod nim wszystko dziala prawidlowo.
G Piotr
XP Professional SP2
Plyta Soltek
procesor Sempron 2,2 GHz
karta dzwiekowa C–media CMI8738
CD–RW LG GCE–8524B
DVD–ROM LG GDR8162B
Odpowiedzi: 3
Przepraszam, byłem nieprecyzyjny: "pzyklejony" w dziale "Sprzęt i sterowniki"
Ucho:W przyklejonym poczytaj i zastosuj się do wskazówek nt. deinstalacji sterowników (od dźwięku).
Napędy juz działają. Dziękuję za dobrą radę.
Nie potrafię znaleźć szczegółowych wskazówek dotyczących deinstalacji sterowników. Mógłbyś pomóc?
Moźe tak, moźe nie, kto to wie ?? Narazie usuń z managera urz. napędy i restart kompa. Potem zainstaluj Aspi: http://www.cdrinfo.pl/cdr/artykuly/aspi/aspi.phpgp:Jak myslicie, czy gdybym nie poszedl na latwizne i zamiast aktualizowac Win 98 do XP wykasowal wszystko i zainstalowal XP na czystym dysku, to bym nie mial tych problemow?
http://www.cdrinfo.pl/software/stronafaqid.php?id=2184154024 W przyklejonym poczytaj i zastosuj się do wskazówek nt. deinstalacji sterowników (od dźwięku). Potem zainstaluj na nowo stery pod XP i zobacz.
Strona 1 / 1