po instal. SP1 w xp nie moge odczytywac zalacz. w Oexpress?

Mam pewien powazny problem. Po zainstalowaniu SP1 w win XP nie moge otworzyc w wiadomosciach zalaczonych plikow.(uzywam Outlok Express) :( Czy powodem jest wlaczone jakies zabezpieczenie. Bardzo prosze o rade.
Pozdrawiam

Odpowiedzi: 9

julko45:
Ja proponuje inne rozwiązanie: (...)
Proponujesz julko po raz trzeci rozwiazanie ktore juz bylo podawane we wczesniejszych postach. Moze najpierw trzeba wszystko przeczytac zanim cos sie napisze ?
EL NINO
Dodano
30.12.2003 12:33:49
Ja proponuje inne rozwiązanie:
Wybierz: Narzędzia/Opcje/Zabezpieczenia
oczywiście w Outlook Express
Odznacz pole (pewnie masz zaznaczone): Nie zezwalaj na otwieranie i zapisywanie załączników

i po kłopocie

Pozdrawiam julko
Anonymous
Dodano
30.12.2003 12:14:20
Pawek:
... tylko źe ja się skupiłem na Outlooku Express, z którym kolega ma / miał problem.

Ja Pawek nie :?: ,Zobacz jeszcze raz nagłówek tego linka, ale tu nie oto biega.
Spox najwaźniejsze źe problem rozwiązany.
Pozatym :

Outlook 2000/2002/Xp

" Regedit:
HKEY_CURRENT_USERSOFTWAREMicrosoftOffice10 (w Office 2000 9.0 )OutlookSecurity( czasami musimy utworzyć klucze,począszy od Office ).
Odnajdujemy wartość ciągu Level1Remove i klikamy na nią dwukrotnie ( czasami musimy sami utworzyć ten obiekt ).
W polku Dane wartości wpisujemy rozszerzenia plików których Outlook 2000/2002/XP nie powinien nam blokować ( "asx; bat; exe; hpt; mdb; url; vb; vbe" ).
Musimy je oddzielić od siebie średnikami – ;
Całą liste umieszczamy w cudzysłowie – "
Klikamy na o.k.
Zamykamy Edytor Rejestru i ponownie uruchamiamy Outlook 2000/2003/XP.Aplikacja nie będzie juź blokowała uruchamiania wskazanych plików ".
Cytat zerźnełem z Komputer Ekspert 8) :roll: .
McScr@by
Dodano
22.12.2003 16:15:52
Wszyscy mamy rację, tylko źe ja się skupiłem na Outlooku Express, z którym kolega ma / miał problem.

po instal. SP1 w xp nie moge odczytywac zalacz. w [']Oexpress?[']

EL NINO, jakbyś mógł jeszcze raz podac, sposób pod Microsoft Outlook, to byłoby ekstra. Moźe mi lub innym się kiedyś przyda. :idea:
Pawek
Dodano
22.12.2003 15:28:50
W OE wystarcza to co w linku, lub co powtarza Pawek, natomiast w Outlooku trzeba rzeczywiscie albo pogrzebac chwile w rejestrze, albo doinstalowac odpowiedni programik do ktorego linka juz podawalem w innym dziale.
EL NINO
Dodano
22.12.2003 14:56:09
Panowie ale tam jest tak samo napisane jak napisał kolega Pawek :wink: .
A z tym rejestrem to przeanalizowałem sprawe i odnosi to się do Microsoft Outlook, a nie tak jak podejrzewałem do Outlook Express.
McScr@by
Dodano
22.12.2003 14:34:05
ja tak mialem i musialem odbierac zalaczniki na portalu. ale zrobilem jak kaze pawek i jest ok
gieras
Dodano
22.12.2003 13:56:05
A nie chodzi tu przypadkiem po prostu o wyłączenie własnie takowego zabezpieczenia.

Wejdź do OE ––> Narzedzia––>Opcje––>Zabezpieczenia i tam ohacz opcję: 'Nie zezwalaj na zapisywanie lub otwieranie...'
Pawek
Dodano
22.12.2003 13:52:27
Kliknij tutaj : http://support.microsoft.com/default.aspx?scid=kb;pl;329570
Jest teź 2 metoda, ale wiąźe się to z modyfikacjami kluczy Rejestru.
Update :
Niestety nie podam tobie info na temat modyfikacji rejestru, bo nie pamiętam co i jak, ale jestem pewien źe poprzez modyfikacje rejestru da się to teź zrobić.
Moźe EL NINO :roll: poda tobie jakieś szczególy, bo on jest w sprawie Regedit`u obeznany,a dla mnie Rejestr to "czarna magia".
McScr@by
Dodano
22.12.2003 13:32:19
plumsky
Dodano:
22.12.2003 12:56:40
Komentarzy:
9
Strona 1 / 1