po ekranie startowym windows xp na panelu lcd NO SIGNAL

Witam reinstalowałem system, wszystko poszło gładko zainstalowalem wszystkie urządzenia, w menadżerze urzadzeń wszystko bez konfliktów. Przy ostatecznym skręcaniu kompa i porzadkowaniu kabli wysunal sie kabel od lcd belinea z karty graficznej, komp sie uruchomil na panelu byla informacja NO SIGNAL, wyłaczyłem kompa wsunnąłem i dokrecilem kabel do kary graficznej uruchomilem ponownie, wygladalo na to ze jest wszystko ok, pojawil sie bios, pojawil sie ekran startowy xp i w momencie kiedy powinien ukazac sie pulpit wyskakuje komunika NO SIGNAL, komp dzial bo po wylaczeniu pstryczkiem slychac ze zamyka system i jest wszystko ok. Po uruchomieniu ponownym jest ta sama historia czyli do momentu pojawienia sie pulpitu wszystko jest az do momentu pojawienia sie komunikatu z lcd NO SIGNAL (panel podlaczony do innego kompa dziala bez zarzutow) uruchomilem kompa e trybie vga ustawilem na nowo wlasciwosci ekranu sprawdzilem czy domyslnym monitorem jest moj panel, we wlasciwosciach ekranu mam monitor domyslny ktory zainstalowal sie po instalacji windowsa i ten sam monitor juz z dedykowanym sterownikiem od belinei, myslalem ze to moze powodowac problem wiec w ustawieniach tego monitora domyslnego ze sterami widnowsowskimi zrobilem WYLACZ TO URZADZENIE tak ze zostal tylko ten jeden monitor z orginalnym sterownikiem, to tez nie pomoglo. Uruchomilem kompa w trybie awaryjnym wywalilem cala karte i wszystkie sterowniki (karta GEFORCE 5200 FX) uruchomilem kompa ponownie uruchomil sie w trybie 8bitowym przy rozdzielczosci vga zaisntyalowalem na nowo karte (sterowniki aktualne ze strony producenta do mojego modelu karty) po restarcie znowu po ekranie startowym na monitotrze pojawia sie NO SIGNAL ma ktos jakis pomysl, piszac to przyszlo mi do glowy zeby przy uruchomionym kompie przelaczyc na inny ekran (inny ekran ani zaden tv oczywiscie nie jest podlaczony do wejscia s-vhs) ale komp sie zachowuje tak jakby obraz byl wysylany na jakies inne urzadzenia, jaka jest domysla kombinacja klawiszy na przalaczanie ekranów w sterownkach nvidii, w lapkach to FN + F3 ale nie mam tego na stacjonarnej klawiaturze bedze wdzieczny za rade dzieki i pozdro

Odpowiedzi: 2

Na tzw. najsamprzód to bym pogrzebał w ustawieniach samego panelu (na panelu). Tam jest opcja do ostawienia źródła sygnału tzn.Auto i Manual, czy jakoś tak. Co prawda chodzi tu o typ sygnału (analog czy cyfra), ale przestawić nie zaszkodzi, może sobie tu coś namieszał.
Ucho
Dodano
30.01.2008 23:56:40
We właściwościach apletu "Ekran" na zakładce "Ustawienia" jest [choć zapewne nie w każdym modelu] lista rozwijalna [u mnie w służbowym kompie na GF MX 440 pod napisem "Ekran"] na której są wyszczególnione obsługiwane urządzenia do których wysyłany moze być sygnał.
Endrju
Dodano
30.01.2008 10:08:01
konkonik
Dodano:
28.01.2008 15:14:09
Komentarzy:
2
Strona 1 / 1