Po aktualizacji Zone Alarm dla XP Pro ....
Po aktualizacji Zone Alarm, XP Pro zawieszal sie po zalogowaniu sie do na uzytkownika tzn wyswietlila sie tylko tapeta i kursor myszki. Po odczekaniu kilku minut system sie zaladowal, ale co chwile sie zacinał.
W trybie awaryjnym system dzialal dobrze.
Zrobilem "naprawe XP" z plyty instalacyjnej - zintegrowane SP1
Zainstalowalem drivery do GF Ti 4200 bo tylko tych brakowalo.
Po naprawie zauwazylem ze tym razem dlugo sie laduje system do momentu wyswietlenia sie ekranu logowania.
Wiec sprawdzilem czy Prefetch jest wł.
Start >>> Run (Uruchom) >>> regedit
HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Control\SessionManager\Memory Management\PrefetchParameters\EnablePrefetcher (wartosc 3)
HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Control\SessionManager\Memory Management\PrefetchParameters\EnablePrefetcher (wartosc 3)
Wyczyscilem zawartosc katalogu C:\Windows\Prefetch
Restart PC
Uruchomilem programy ktorych uzywam najczesciej.
Restart PC, po zalogowaniu sie zrobilem:
Start >>> Run (Uruchom) >>> Rundll32.exe advapi32.dll,ProcessIdleTasks
Restart PC.
Start >>> Run (Uruchom) >>> defrag c: -b
System ladowal sie dalej tak samo ~dlugo, po zalogowaniu sie wszystko dzialalo dobrze, nic sie nie zawieszalo.
Probowalem zainstalowac Zone Alarm ale nie bylo mozliwosci uruchomienia zainstalowanego Zone Alarm bo "brak uprawnien" mam prawa admina a na dany katalog nie ma ograniczeń.
Po instalacji SP2, XP Pro znowu sie zawieszal w identyczny sposob.
Zainstalowalem "Bootvis" wyniki wyszly w normie z wyjatkiem jednego
Shel Init Time: 376.11sek
Odinstalowac SP2 nie mozna bylo bo brakowalo mu pliku ale jakiego nie wiadomo.
Zrobilem ponowna "naprawe XP" z płyty instalacyjnej i reszte jak poprzednio.
Obecnie mam problem jeszcze z zapora systemowa windows, zapora systemowa dziala (usluga jest wł.) ale nie moge sie dostac do jej wlasciwosci przez panel sterowania, a w centrum zabezpieczen jest tylko ikonka z Automatyczne aktualizacje.
Pytania:
Byla zapora systemowa w SP1 bo mnie pamiec zawodzi :p , czy to sa tylko smieci pozostale z SP2 ?
Jak rozwiazac problem zapory i SP2 ?
Instnieje instalacja samej zapory systemowej ?
PS. System wyswietla w informacjach ze ma zainstalowany SP1
Dzieki za szybka odp.
Odpowiedzi: 1
1. Byla. Dostep do niej z wlasciwosci polaczenia sieciowego, zakladka Zaawansowane.inforobert:Byla zapora systemowa w SP1 bo mnie pamiec zawodzi :p , czy to sa tylko smieci pozostale z SP2 ?
Jak rozwiazac problem zapory i SP2 ?
Instnieje instalacja samej zapory systemowej ?
2. Tzn ?
3. Nie.
Strona 1 / 1