płyta!
mam płtyę główną ECS K7 VIA VZA . chcialem wymienić procesor na lepszy, obecnie posiadam durona 800 jaki najszybszy procesor moge wstawić do tej plyty?
Odpowiedzi: 6
w mojego ECS'a (K7VTA3 KT 266 – nieudany chipset) wszedl 2100+ przetaktowany bodajze (ja sie nie bawilem) na 2500+ , a K7VMA ma chyba ten mankament ze ma SDR'y pamiatki niestety moze i dlatego
To jak cię nie zadowala 1200 to zbieraj na abita :)
Miałem kiedyś ECS K7VZA i o ile mnie pamięć nie myli to tam pisali w manualu źe proc do 1200 MHz ale nie jestem pewien.
Jak masz trochę zasobów pienięźnych radzę zmienić płyte na coś bardziej markowego ( z ecsami się róźne źeczy dzieją). Ale to jest tylko wtedy kidy masz troch smelcai masz problemy z płytką :)
mozesz zmienic na kazdy procesor z rodziny AMD – oprocz athlona na slot A – to na durona o wyzszym taktowaniu , athlona TB , athlona XP – czyli wszystkie procesory na podstawke socket A – tylko nie wiem jak to bedzie z procesorami Hammer – raczej juz beda na innej podstawce – czyli jak na razie mozesz najmocniejszy kupic athlon 2500+ (? – nie pamietam czy jest taki :P)
tylko pamietaj :
jezeli bys kladl athlona XP to bedzie na pewno konieczna zmiana biosu na nowszy ktory bedziesz mial do sciagniecia z www.ecs.com.tw
tylko pamietaj :
jezeli bys kladl athlona XP to bedzie na pewno konieczna zmiana biosu na nowszy ktory bedziesz mial do sciagniecia z www.ecs.com.tw
zerknij do ksiazeczki, na pewno tam jest napisane
Strona 1 / 1