Płyta, zasilasz czy co?
Mam problem z kartą graficzną. Chodzi o to źe kiedy gram w gry wykorzystujące grafike 3D typu DOOM 3 czy Hitman 2 komputer wiesza się po pewnym czasie lub restartuje. Niewiem gdzie leźy błąd sterowniki mam dobre najnowsze a w innych wersjach problem dalej się pojawiał, karta graficzna jest dobra nie zepsuta. Zastanawiam się gdzie moźe leźeć przyczyna czy to wina słabego zasilacza (300W Codegen), czy płyty głównej która moźe mieć problemy z Radeonami(Gigabyte 7VT600 1394) Moja karta graficzna to ASUS Radeon 9550 256MB GE/TD. Jeźeli pojawiały się podobne tematy na forum to prosze o linki. Jeźeli ktoś uwaźa źe to wina płyty głównej to czy pomógłby w wyborze płyty głównej dobrze współpracujacej z Radeonami na Socket'cie A. Jeźeli ktoś uwaźa źe zasilacz jest winny niech powie tylko ilowatowy zasilacz powinienem kupić. Za wszelkie odpowiedzi dziękuję.
Moja konfiguracja.
System: Windows Xp + łatki krytyczne (Na innych konfiguracjach systemowych problem dalej się pojawiał a po wgraniu sp2 restortawał się komputer tuź przed włączeniem się systemu)
Komputer:
AMD Athlon XP 2400+ 2.01 GHz
256MB
Radeon 9550 256MB GE/TD
Płyta główna Gigabyte 7VT600 1394
Zasilacz Codgen 300W
Moja konfiguracja.
System: Windows Xp + łatki krytyczne (Na innych konfiguracjach systemowych problem dalej się pojawiał a po wgraniu sp2 restortawał się komputer tuź przed włączeniem się systemu)
Komputer:
AMD Athlon XP 2400+ 2.01 GHz
256MB
Radeon 9550 256MB GE/TD
Płyta główna Gigabyte 7VT600 1394
Zasilacz Codgen 300W
Odpowiedzi: 5
Jeśli zasilacz mam nowy kupić to co sądzicie o Fortronach?
Profi:czy to wina słabego zasilacza (300W Codegen), czy płyty głównej która moźe mieć problemy z Radeonami(Gigabyte 7VT600 1394) Moja karta graficzna to ASUS Radeon 9550 256MB GE/TD.
Ta płyta nie ma źadnego problemu z Radeonami. Mam dokładnie ten zestaw – BIOS (F7).
Na Codegenie 300 swego czasu nie chciało to chodzić – było...pyk i reset. Tak więc – pod obciązeniem na tej zasiłce moźe być zwyczajna ...kicha
procek ma średnią temperature 49–53 stopnie celsjusza więc nie grzeje się.
Aha znalazłem pewne dane na temat płyty głównej. chodzi o to źe płyta główna obsługuje AGP 8X tylko do napięcia 0.8V nie wyźej moźe to jest przyczyną problemów?
Aha znalazłem pewne dane na temat płyty głównej. chodzi o to źe płyta główna obsługuje AGP 8X tylko do napięcia 0.8V nie wyźej moźe to jest przyczyną problemów?
Podaj napięcia jakie są.
Przy takiej konfiguracji nawet Codegen TEORETYCZNIE powinien dać radę... mimo, iź shit to straszny...
Spróbuj wywołać BSOD – w FAQ masz jak to zrobić, dalej sprawdź napięcia, najlepiej miernikiem. Na wszelki wypadek sprawdź teź temp procka, oraz zobacz czy na MoBo nie sa wylane/napuchnięte kondensatory.
Na 90% jestem pewnien, źe to zasiłka, w takim wypadku ModeCom 350W w zupełności wystarczy, tylko ŻADEN kolejny Codegen/Megabajt/Tracer
Spróbuj wywołać BSOD – w FAQ masz jak to zrobić, dalej sprawdź napięcia, najlepiej miernikiem. Na wszelki wypadek sprawdź teź temp procka, oraz zobacz czy na MoBo nie sa wylane/napuchnięte kondensatory.
Na 90% jestem pewnien, źe to zasiłka, w takim wypadku ModeCom 350W w zupełności wystarczy, tylko ŻADEN kolejny Codegen/Megabajt/Tracer
Strona 1 / 1