plyta pod AM64
- Gigabyte GA-M51GM-S2G
- ASUS M2N-E
- Gigabyte GA-M55S-S3
Prawie zdecydowalem sie na GA-M55S-S3, ale oczywiście czekamy jeszcze na Wasze opinie. Pytanie tylko jakie do niej pamięci. Narazie mogę pozwolić sobie na 512 MB i teraz czy 533 czy 800. W zestawach komputerowych oferowanych przez niektore sklepy komputerowe plya jest sprzedawana z 533, czyzby byly jakies problemy z 667 i 800. A moze po prostu nieoplaca sie wydajnosc/cena
Moze ktos ma juz jakies z w/w mobo'ow? Prosze o rade ...
Odpowiedzi: 2
Na jednym z komputerów mam - ASUS M2N-E.
Czytałem że były problemy z pamięciami 800-kami w dualu .U mnie są 533 w dualu 1GB i dziłają bez problemu .Płyta od 1uruchomienia działa bez niespodzianek , choć znów przyznać muszę że było trochę opinii o jakiejś wadliwej partii tych płyt , a może zbytniej wiary w jej bezproblemowe oveclckerskie możliwości niektórych jej użytkowników.
Płyta jak na mnie ma nadmiar wszystkiego . Opcji ustawień BIOSu profili podkręcania , które można zdefiniować, ustawień napięć , oprogramowania ASUSA do modowania, kontroli parametrów w bród. super działa regulacja predkośc wiatraka na procesorze -również są opcje w BIOSie do ustawiania tego paramaetru . Ogólnie jest bardzo cicho. Ciekawa jest opcja budzika zaimplementowana w BIOSie - Music alarm
Chipset Nforce 570 lekko tylko wydajniejszy od płyt z podstawką 939 . Płyta wybitnie dla nowych dysków SATA , jest ich na płycie 6 i tylko jednio IDE dedykowane dla napędów CD
O Gigabyte się nie wypowiadam , może ktoś ma i coś napisze.
Co ma socket 754 na tej MSI wspólnego z tematem o platformie AM2?<br />