plyta główna
witam mam płyte główną msi(k7n2 delta l) natej płcie karte graficzną gf 6600 firmy galaxy ,a problem jest taki źe w trakcie grania w gry 3D wyświetla błedną grafike ( kwadraty kolorowe i inne cuda )poczym zawiesza się system i resetuje.Poprzednio na tej płycie gł miałem gf ti4800se i działała bez problemów.Teraz coś o gf 6600 testowałem tą karte na płytach gigabyte i asusa działała bez problemów.Zasilacz nowy chieftec 420W,karta i procesor niepodkręcony temperatury karty 55st a procesora 49st.Płyta przyjechała z serwisu i jest sprawna technicznie,według serwisu a problemy dalej są.Zaktualizowałem bios i to niepomogło.Znajdzie się na to rada?Dodam źe po wyłączeniu w biosie AGPx8 w.w.p nie występują,co zauwaźyłem źe bez sterowników pł.gł teź niema problemów, tylko wtedy karta dziła nie na AGP tylko PCI
Odpowiedzi: 12
W sumie południowego mostka nie trzeba chłodzić, jednak moźe w tym przypadku coś to pomoźe. O ile sprawdzenie tego nie będzie cię nic kosztowało to warto spróbować.
niema chłodzenia( link na alegro taka sama płyta gł–
http://aukcja.onet.pl/show_item.php?item=74766874 )
http://aukcja.onet.pl/show_item.php?item=74766874 )
K4D261638F–TC50 – 5ns.
Ten mostek nie posiada chłodzenia? Moźna by spróbować i zobaczyć czy schłodzenie go radiatorem da jakieś efekty.
Ten mostek nie posiada chłodzenia? Moźna by spróbować i zobaczyć czy schłodzenie go radiatorem da jakieś efekty.
Wytrzymała dwie godziny znowu błędy w wyświetlaniu
Zainstalowałem sterowniki pł.gł ver 5.10 i od 1 godziny jest dobrze, ale mam pytanie na płycie gł.mam to chyba mostek? ( jest na nim napisane MSI FSB 400 )fakt jest taki źe po kilku sekundach dotykania go zaczyna parzyć w palce moźe to on odpowiada za wyświetlanie lub komunikacje z kartą graficzną?
Na pamięci ram grafiki mam taki napis :
samsung 528
K4D261638F–TC50
jaki czas dostępu mają te pamięci?
Na pamięci ram grafiki mam taki napis :
samsung 528
K4D261638F–TC50
jaki czas dostępu mają te pamięci?
tzn ze karta moze obsługiwać 4x a płyta 8x i nie trzeba na płycie zmieniać do 4x i wszystko bedzie OKI??
kamaa:Rebe:x4, a x8 jest czysto symboliczn
mam pytanie czy jak karta pracuje na 4x a płyta 4x i 8x to na płycie trzeba ustawić 4x??
nie ma nigdzie takich wskazań, ku tak pojętemu działaniu.
Rebe:x4, a x8 jest czysto symboliczn
mam pytanie czy jak karta pracuje na 4x a płyta 4x i 8x to na płycie trzeba ustawić 4x??
sprawdze i dam znać
Wyłącz Fast Writes w biosie i na karcie.
W menagerze nie ma jakiegoś komunikatu błędu ?
FSB nie jest zwiększone ?
W menagerze nie ma jakiegoś komunikatu błędu ?
FSB nie jest zwiększone ?
Zmieniałem sterowniki karty graficznej jak i płyty głównej i nie wiele to dało. To samop z napięciem karty graficznej.Gdzieś na forum był podobny problem z kartą radeon 9500,tam problem tkwił w zapisie i odczycie karty, ale co dalej tam było ?
Masz problem z trybem 3D karty wynikający najpewniej z niedostatecznego zasilania gniazda AGP – spóbuj w BIOS–ie dodać z 0,1V dla AGP i zobacz czy pomoźe.
Takie odchylenie nie powinno wpłynąć na zywotnosc karty.
Inna sprawa, źe oznica między x4, a x8 jest czysto symboliczna i pomijając Twoje własne odczucia raczej nie ma znaczenia dla komfortu uźyuwania karty w tym trybie.
Oczywiściem oze to być i kwestia wersji sterownika i tę ewentualność teź sprawdzić winieneś.
Takie odchylenie nie powinno wpłynąć na zywotnosc karty.
Inna sprawa, źe oznica między x4, a x8 jest czysto symboliczna i pomijając Twoje własne odczucia raczej nie ma znaczenia dla komfortu uźyuwania karty w tym trybie.
Oczywiściem oze to być i kwestia wersji sterownika i tę ewentualność teź sprawdzić winieneś.
Strona 1 / 1