Płyta główna
Mam kilka pytań odnośnie płyty głównej:
–Czy na złączu PCIExpress 16x bede mógł zamątować kartę GeForce2 MX 100/200 ?
–Czy na złączu Socket 939 będe mógł mątować procesory AMD i Intel
–Czy złącze Socket moźna w przyszłości wymienić np. z Socket 754 na 939 gdy bede chcial zmienic procek z Intela na AMD czy nie ma mozliwości poźniejszej wymiany gniazda?
–A na koniec jaką płytę główną proponujecie (taką dobrą ale nie dorgą? :wink:
–Czy na złączu PCIExpress 16x bede mógł zamątować kartę GeForce2 MX 100/200 ?
–Czy na złączu Socket 939 będe mógł mątować procesory AMD i Intel
–Czy złącze Socket moźna w przyszłości wymienić np. z Socket 754 na 939 gdy bede chcial zmienic procek z Intela na AMD czy nie ma mozliwości poźniejszej wymiany gniazda?
–A na koniec jaką płytę główną proponujecie (taką dobrą ale nie dorgą? :wink:
Odpowiedzi: 6
E...tam – podawałem, nie tak dawno, model ECS–a, który jest pod AMD i Intela – do wyboru, a w dodatku pod rózne "nózkowo" modele.
Zapewne chodzi o płytę na socket 939...coź, zaleźy ile masz kasy,z tych tańszych to Asus A8N5X(PCI–E) za około 320zł lub Gigabyte K8NSC–939(AGP) za około 260zł.moźe jeszcze tej kategorii cenowej np.Abit AV8(AGP) Łatwiej będzie jeśli napiszesz czy chcesz wymienić grafikę, niestety procesor z 754 nie będzie pasował do 939 co do grafiki, są płyty główne które posiadają obydwa wejścia czli AGP i PCI–E takim przykładem moźe być np:Asrock 939DUAL–SATA2 kosztuje teraz ok.230zł
mettal:mr_duck:A na koniec jaką płytę główną proponujecie (taką dobrą ale nie dorgą? :wink:
A pod jaki peocesor ? Niedroga to pojecie wzgledne, napisz za ile dolkladnie PLN...
Mnie wyszło , źe jeden .....pies, źe tak to delikatnie ujmę
mr_duck:A na koniec jaką płytę główną proponujecie (taką dobrą ale nie dorgą? :wink:
A pod jaki peocesor ? Niedroga to pojecie wzgledne, napisz za ile dolkladnie PLN...
mr_duck:A na koniec jaką płytę główną proponujecie (taką dobrą ale nie dorgą? :wink:
... :D jaja sobie robisz...
Strona 1 / 1