Płyta Główna i jej podkręcanie
Witam
Mam pytanie odnośnie płyty głównej bo nie wiem jaką mam kupić żeby dobrze się procesor na niej podkręcał. Celeron D 2.8 GHz 256/533. Prosze o wypowiedzi jaka płyta główna na tym procesorze będzie się dobrze podkręcała i o ile GHz. Dziękuje
Odpowiedzi: 2
sligu:WitamMam pytanie odnośnie płyty głównej bo nie wiem jaką mam kupić żeby dobrze się procesor na niej podkręcał. Celeron D 2.8 GHz 256/533. Prosze o wypowiedzi jaka płyta główna na tym procesorze będzie się dobrze podkręcała i o ile GHz. Dziękuje
Może jednak darujesz sobie jakiekolwiek eksperymenty, bo już po sposobie zadania pytania widać, że doświadczeń to nie masz żadnych i jeżlei ktoś Ci coś napisze, a spróbujesz to w życie wcielić to efekty mogą być opłakane. Gdybyś się jednak upierał to ...... żadna płyta główna się nie będzie na procesorze podkręcała .
Najpierw poczytaj o przetaktowaniu/overclockingu komponentów , potem sprawdź jakiej serii masz CPU - to juz będzie jakiś wyznacznik "podkręcalności" - nastepnie przelicz ile masz pieniędzy na wydanie na takie podzespoły, które pozwalają na największa szansę skutecznego OC, a na końcu postaw sobie pytanie :
"Czy to mi w ogole jest potrzebne?"
-
Nie pomogłeś mi za dużo tym linkiem bo się gubie na tym forum co dałeś i nic tam nie moge znaleść ...
-
Wybacz, <b>sligu,</b> ale nauka poruszania się po Forach, to już nie moje zmartwienie...<br>
Spoko odpowiedź Rebe- taka wyważona!<br>