Płyta główna a karta graficzna
Witam wszystkich chcę zmienić sobie kartę graficzną tylko nie wiem czy będzie dobra do mojej płyty.
Może ktoś mi pomoże z góry dziękuję.
Oto parametry płyty: Intel Celeron D 320, 2400 MHz (18 x 133)
Nazwa płyty głównej ASRock P4V88 (5 PCI, 1 AGP, 4 DDR DIMM, Audio, LAN)
Mikroukład płyty głównej VIA Apollo PT880
Pamięć fizyczna 1024 MB (PC3200 DDR SDRAM)
Typ BIOS'u
System to windows xp prof.sp2.
Stara karta:
Karta wideo NVIDIA GeForce FX 5500 (128 MB)
Akcelerator 3D nVIDIA GeForce FX 5500
Chcę wymienić na taką:SPARKLE GF7600GS 512MB DDR2/128bit ULTRA 2 AGP BOX
Link do strony:http://aukcja.onet.pl/show_item.php?item=467712078
Odpowiedzi: 4
Nie zwróciłem uwagi że aż z takim archaizmem mamy do czynienia... :D
Dzięki bardzo za wszelką pomoc zmiana płyty nie wchodzi w rachubę ale grafika tak jeszcze raz dzięki część.
Zgodzę się z poradą kolegi że im szybsza pamięć tym lepiej. Tylko pytanie czy akurat w Twoim wypadku to coś pomoże. Mam na myśli to że kości RAM mają niską częstotliwość. A osobiście będąc na Twoim miejscu to najpierw bm zainwestował w płytę główną. Druga strona jest taka: domyślam się że niewielkim nakładem kosztów chcesz stworzyć komputer do gier. Jeśli się nie mylę a karty poszukujesz w serii GeForce to myślę żę powinieneś zwrócić szczególną uwagę na serię 9. Optymalna cena jest u producentów Microstar Palit itp. Sam mam Palita 9600GT jestem z niej zadowolony. Dałem za nią 305PLN. Co kupisz to Twój wybór...
-
[quote=Razorek](...) myślę żę powinieneś zwrócić szczególną uwagę na serię 9. [/quote] Seria 9 na AGP ??
Powinna działac.
Rozważ jeszcze raz tą kartę - ja osobiście szukałbym czegos na pamięciach DDR3 a nie DDR2. Wolałbym mniej tej pamięci (256 MB na przykład) a szybszą. Np Palit 7600GT Sonic
Strona 1 / 1