Płyta gł ASUS P5GL-MX i start ghosta i nie tylko - JAK !!!??

Hej !

Mam wielki problem! 
Otóż potrzebuje uruchamiać ghosta, lub dyskietke startowż dosa - a nie mogę.
Przedtem miałem GIGABYTE i AMD Athlon - i wszystko grało.
Zmieniłem sprzęt na intela i kaszana.
Te same problemy miałem Z płytą ASUS P5GD1-FM

Nie wiem co robić.

Płyta z WindowsXP - rusza spoko.

Hiren's bootCD , ghost - NIE!!!

Gdzieś przeczytałem by spróbowac włączyć ACHI, ale co to i gdzie jest?

A może ktoś ma jakiś pomyśł na wykonanie kopi windowsa i utworzenie płyty startowej,
automatycznie przywracającej system?
Może byc coś innego niż ghost. 

Odpowiedzi: 1

A stacja dyskietek sprawna?

A bootowanie jako pierwsze ustawione ze stacji dyskietek A?

A użyj NG w wersji 9 lub 10 i masz start z płyty CD.

JNJN
Dodano
30.11.2006 15:43:53
  • YOIZ 30.11.2006 17:09:47

<P>Oczywiście, że sprawna.</P> <P>Ja zawsze używam płytek startowych: z ghostem, BartPe, Hiren's Boot CD, </P> <P>a raczej używałem, bo teraz nie mogę.</P> <P>Chodzi mi o to, że chcę przywrócić system po padzie, i nie mogę wystartowac </P> <P>płytek ani dyskietki startowych. Ostatnio udało mi się uruchomić Hirena 8.6,</P> <P>ale tylko "trochę". Nie ładuje driverów do CD&nbsp; i&nbsp;z ghosta pojawia sie tylko plansza&nbsp;bez zadnych napisow</P> <P>ni przyciskow. Czyli nie ładuje sie.</P> <P>Obczaiłem, że progs "Image for windows" robi obraz, ale nie na DVD i znów ZONK.</P> <P>Sprawdze tego NG9 i 10&nbsp;&nbsp; oraz true image 10.&nbsp;</P> <P>&nbsp;</P>

• YOIZ 01.12.2006 19:11:01

<P>No dobra, nie pomoże nikt? </P> <P>&nbsp;Sam doszedłem, że w BIOSie trzeba skkonfigurować IDE.</P> <P>Tyle, że nie mogę zrobić tak, aby wszystko chodziło razem (startowanie&nbsp;=&nbsp;bootowanie).</P> <P>Dyskietka lub CD-ROM, lub HDD.</P> <P>Może teraz ktoś poradzi jak to ustawić?&nbsp;</P>

YOIZ
Dodano:
29.11.2006 21:01:55
Komentarzy:
1
Strona 1 / 1