Plyta DVD RAM w 2 roznych napedach.
2 laptopy, z 2 roznymi nagrywarkami, jeden z multi dvd a 2 z DVD CDRW, plyta (markowa) DVD RAM nagrana w laptopie z multi oczywiscie, widoczna w tym napedzie , a w 2 laptopie z napedem DVD CDRW nie widoczne pliki nawet nie startuje. Dlaczego?
Nadmieniam ze program NERO INFO TOOL, w obu nagrywarkach wykazuje ze oba te napedy odczytuja plyty DVD RAM, oczywiscie multu nagrywa tez a zwykly nie.
Poradzcie co to i dlaczego tak:(?
pozdraiwam
Odpowiedzi: 1
Jakś mniej mnie interesuje to co Info Tool podaje niz to jakie są konkretnie modele nagrywarek, jakie wersje Systemu, jakie wersje programu do obsługi - XP teoretycznie powinien sobie z odczytem poradzić bez dodatków, a w2k już zaróno dla odczytu jak i zapisu potrzebuje dołożenia UDF . Do tego dochodzi i kwestia Nero, który w niektórych wersjach miał problem z InCD,a i zgodność między wersjami bywała różna, że eufemizmu użyję.
Sam widzisz, że mało informacji by dokładniej wskazać ew. przyczynę braku "widzenia" w drugim czytniku.
Strona 1 / 1
<P>A wiec, kamputer na ktorym plyty sa nagrywane i dziala:</P> <P>IBM T42 windows xp prof. nagrywarka MULTI + DVD model: UJ 822B zainstalowany pakiet NERO 6.06.</P> <P>Komputer na ktorym nie chca byc odczytywane:</P> <P>IBM T42 windows XP HOME narywarka CD-RW/DVD model: UJDA 745 zainstalowany pakiet NERO 6.06 (chwilkowo na czas testow) bo orginal na jedna stacje. Normalnie pracuje tu program nagrywajacy Deep Burner.</P> <P> </P>
<DIV>Cheilę poświęciłem googlom i jakoś nie mogę nigdzie doczytać się by ta UJDA obsługiwąła DVD-RAM . Nie sprawdząłem, co oczywiste, wszystkich wyników, ale w żadnym z tych, do których dotarłem, takiej informacji nie widziałem.</DIV> <DIV> </DIV>