PLUSTEK OpticPro U12B PROBLEM
Mam pytanie jak zainstalowaćć scanner Plustek pod Xp mecze się z godz i nic mógłby ktos po kroku mi wyjaśnić jak go zainstalowąć tzn podłaczam go sytem go wykrywa instaluje sterownik z płyty dodaje mi nowe urzadzenie i niby ok ale nie dziala Sterowniki na plytce sa chyba stare bo pisze USB MODEL WIN 98 EPP MODEL win 95/98/nt4.0 pomoźcie!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Komp amd 1,7 xp plyta msi kt3 ultra 2 256 ram os windows xp home sp 2 oem
Odpowiedzi: 3
Wlasnie sobie zjebale.... skaner kurw......... podczas czysczenia rozjeble.....to lampe do naswietlania orientuje sie ktos czy da sie to wymienic i ile takie cos kosztuje i czy sie wogole oplaca to jest chyba lampa fluorescencyjna z zimna katoda chyba w googlach nie moge znalesc samej lampy bez skanera stad pytanie tu na forum
Mam jeszcze jeden problem tzn jak cos skanuje to po obu stronach sa zólte pasy po lewej srodek ok .Zdjolem obudowe przeciscilem lustra lampe "szklo " z obu stron i nic dalej sa te pasy jak je zlikwidowac co to moze byc.Skanner nie jest nowy
Na stronie http://www.plustek.com/download/u12b.htm dostępny jest sterownik pod XP w zaleźności od numeru seryjnego skanera.
W przypadku skanera najpierw instaluje się sterownik, potem podłącza się skaner; nigdy odwrotnie.
W przypadku skanera najpierw instaluje się sterownik, potem podłącza się skaner; nigdy odwrotnie.
Strona 1 / 1