PLUSTEK OpticPro U12B PROBLEM

Mam pytanie jak zainstalowaćć scanner Plustek pod Xp mecze się z godz i nic mógłby ktos po kroku mi wyjaśnić jak go zainstalowąć tzn podłaczam go sytem go wykrywa instaluje sterownik z płyty dodaje mi nowe urzadzenie i niby ok ale nie dziala Sterowniki na plytce sa chyba stare bo pisze USB MODEL WIN 98 EPP MODEL win 95/98/nt4.0 pomoźcie!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Komp amd 1,7 xp plyta msi kt3 ultra 2 256 ram os windows xp home sp 2 oem

Odpowiedzi: 3

Wlasnie sobie zjebale.... skaner kurw......... podczas czysczenia rozjeble.....to lampe do naswietlania orientuje sie ktos czy da sie to wymienic i ile takie cos kosztuje i czy sie wogole oplaca to jest chyba lampa fluorescencyjna z zimna katoda chyba w googlach nie moge znalesc samej lampy bez skanera stad pytanie tu na forum
Anonymous
Dodano
21.04.2006 04:50:09
Mam jeszcze jeden problem tzn jak cos skanuje to po obu stronach sa zólte pasy po lewej srodek ok .Zdjolem obudowe przeciscilem lustra lampe "szklo " z obu stron i nic dalej sa te pasy jak je zlikwidowac co to moze byc.Skanner nie jest nowy
Anonymous
Dodano
21.04.2006 03:26:22
Na stronie http://www.plustek.com/download/u12b.htm dostępny jest sterownik pod XP w zaleźności od numeru seryjnego skanera.

W przypadku skanera najpierw instaluje się sterownik, potem podłącza się skaner; nigdy odwrotnie.
piotr1958
Dodano
20.04.2006 23:16:45
Anonymous
Dodano:
20.04.2006 22:09:05
Komentarzy:
3
Strona 1 / 1