Pliki muzyczne

Mam takie pytanie do internatów a mianowicie posiadam pliki muzyczne i chciałbym aby były przedstawione pliki w postaci ikony Winampa lub Windows Media Player a teraz mam bez źadnej ikon.I zwiąźku z tym mam pytanie jak to zrobić aby były przedstawione w postaci ikony Winampa lub Media Playera. Za wszelką pomoc z góry bardzo dziękuję.

Z powaźaniem i szacunkiem
Krzychumag.

Odpowiedzi: 3

Moźe to pomoźe

Panel sterowania>opcje folderów>typy plików>odszukaj plik mp3 i podświetl go>zawansowane>zmień ikone i podaj mu ścieźkę do winampa i zatwierdź. Powinien zmienić ikone.

8) Pozdro.
moohomor
Dodano
19.02.2006 19:09:08
Bardzo mi przykro Bobi ale Twoje wskazówki nic nie pomogły, dodam tylko źe po zainstalowaniu 30 dniowej wersji Nero ze strony producenta( chyba tak się stało z tymi ikonami)ale mimo to dziękuję.A jednak dodam tyle źe twoja wskazówka powiodła się co do Windowsa Media Player ale nie powiodła się co do Winampa. Jeśli masz jakiś pomysł aby ikona pojawiła się jako Winamp to proszę napisz. Przepraszam źe na samym początku napisałem źe wskazówki nie pomogły ale pokombinowałem i wyszło to co napisałem powyźej.
Z powaźaniem i szacunkiem
Krzychumag.
krzychumag
Dodano
19.02.2006 15:53:14
Albo z opcji folderów/typy plików skojarzysz konkretne rozszerzenie (np. mp3) z konretnym programem – ikona powinna się zmienić – albo w opcjach tych programów mulimedialnch powiązesz z nimi konkretne rozszerzenia.
Jeszcze inna opcja to prawym na plik muzyczny – otworz za pomocą – wybierz program, zaznaczasz przy tym "Zawsze uźywaj..."
Bobi
Dodano
19.02.2006 15:30:04
krzychumag
Dodano:
19.02.2006 15:09:42
Komentarzy:
3
Strona 1 / 1