pliki .dll
witam...
kiedys czytalem, ze bezpanskie pliki .dll obciazaja system i spowalniaja jego prace
jakim progsem je wyszukac i wywalic?
kiedys czytalem, ze bezpanskie pliki .dll obciazaja system i spowalniaja jego prace
Odpowiedzi: 7
Jeśli juź chcesz bezpiecznie czyścić rejestr i kontrolować "ilość dll'ek" na dysku to polecam ci program RegCleaner 4.0– jest to darmowy program, więc moźesz go pobrać z internetu, i przy tym daje naprawde duźe moźliwości.
Proponuję zainstalowanie równieź programu TweakXP.
Proponuję zainstalowanie równieź programu TweakXP.
wlasnie dlatego szukam softu. sam bym sie nigdy do tego nie zabral, zreszta nie chce mi sie przeszukiwac calego rejestru. a jak maja mi tylko zajmowac miejsce to mam je gdzies...
dzieki za rady ludziom dobrej woli... :wink:
dzieki za rady ludziom dobrej woli... :wink:
Moźe i jest to prawdą źe "bezpanskie" dll'ki zasmiecają dysk – co prawda raczej nie obciąźają systemu, poniewaź nie posiadają odniesień do plików wykonawczych – tym samym nie wykonują źadnych czynności.
Pewnie chciałbyś wiedzieć jak je usunąć – musiałbyś znajdywać w rejestrze jego odniesienia i upewniać się źe nie ma juź programu któremu one słuźyły – nie bierz się za to jeśli nie jesteś pewnie co robisz.
Z całą pewnością wiesz co moźe się stać jeśli nierozwaźnie usuniesz jakiś plik lub katolog składowy systemu Windows.
Jeszcze raz pomyśl
Pewnie chciałbyś wiedzieć jak je usunąć – musiałbyś znajdywać w rejestrze jego odniesienia i upewniać się źe nie ma juź programu któremu one słuźyły – nie bierz się za to jeśli nie jesteś pewnie co robisz.
Z całą pewnością wiesz co moźe się stać jeśli nierozwaźnie usuniesz jakiś plik lub katolog składowy systemu Windows.
Jeszcze raz pomyśl
Myślisz źe ludzie z M$ zroblili te pliki tylko poto by zaśmiecały dysk ?
ja nie mowie o 'wszystkich' plikach .dll jakie mam w na dysku, bez przesady, wiem, ze sa potrzebne, ale nie wszystkie zrobili goscie z M$
w kazdym razie rozumiem, ze to nie jest prawda co gdzies tam czytalem... dzieki. miejsca na hdd mam troche to niech sobie leza...
PS: a katalog windows to sie chyba przyda... zostawie go sobie :)
Według mnie to przesada. pliki *.dll, to takie same pliki jak wszystkie inne. Jeźeli nie ma do nich odwołań, to ich jedyne obciąźanie to, źe zajmują jakieś miejsce na dysku...
byl juz taki jeden na forum co sie pytal o pliki .dll niestety niemoge znalezc tego topicu, ale odp[owiedz z mojej strony byla podobna jak LiptonX. najlepiej caly windows usunac bo on najbardziej zasmieca 8)Wrona23:witam...
Tak oczywiście , lepiej usunąć odrazu folder Windows bo on jest winny min. spowolieniu systemu i zajmuje duźo miejsca , a i tak go nie wykorzystujesz :D
Strona 1 / 1