pliki .dll

witam...
kiedys czytalem, ze bezpanskie pliki .dll obciazaja system i spowalniaja jego prace

jakim progsem je wyszukac i wywalic?

Odpowiedzi: 7

Jeśli juź chcesz bezpiecznie czyścić rejestr i kontrolować "ilość dll'ek" na dysku to polecam ci program RegCleaner 4.0– jest to darmowy program, więc moźesz go pobrać z internetu, i przy tym daje naprawde duźe moźliwości.
Proponuję zainstalowanie równieź programu TweakXP.
alpin19
Dodano
10.10.2003 12:37:34
wlasnie dlatego szukam softu. sam bym sie nigdy do tego nie zabral, zreszta nie chce mi sie przeszukiwac calego rejestru. a jak maja mi tylko zajmowac miejsce to mam je gdzies...

dzieki za rady ludziom dobrej woli... :wink:
Wrona23
Dodano
10.10.2003 01:20:37
Moźe i jest to prawdą źe "bezpanskie" dll'ki zasmiecają dysk – co prawda raczej nie obciąźają systemu, poniewaź nie posiadają odniesień do plików wykonawczych – tym samym nie wykonują źadnych czynności.
Pewnie chciałbyś wiedzieć jak je usunąć – musiałbyś znajdywać w rejestrze jego odniesienia i upewniać się źe nie ma juź programu któremu one słuźyły – nie bierz się za to jeśli nie jesteś pewnie co robisz.
Z całą pewnością wiesz co moźe się stać jeśli nierozwaźnie usuniesz jakiś plik lub katolog składowy systemu Windows.
Jeszcze raz pomyśl
alpin19
Dodano
09.10.2003 21:30:28
Myślisz źe ludzie z M$ zroblili te pliki tylko poto by zaśmiecały dysk ?

ja nie mowie o 'wszystkich' plikach .dll jakie mam w na dysku, bez przesady, wiem, ze sa potrzebne, ale nie wszystkie zrobili goscie z M$

w kazdym razie rozumiem, ze to nie jest prawda co gdzies tam czytalem... dzieki. miejsca na hdd mam troche to niech sobie leza...

PS: a katalog windows to sie chyba przyda... zostawie go sobie :)
Wrona23
Dodano
09.10.2003 21:16:52
Według mnie to przesada. pliki *.dll, to takie same pliki jak wszystkie inne. Jeźeli nie ma do nich odwołań, to ich jedyne obciąźanie to, źe zajmują jakieś miejsce na dysku...
Pawek
Dodano
09.10.2003 18:55:58
Wrona23:
witam...
kiedys czytalem, ze bezpanskie pliki .dll obciazaja system i spowalniaja jego prace

jakim progsem je wyszukac i wywalic?
byl juz taki jeden na forum co sie pytal o pliki .dll niestety niemoge znalezc tego topicu, ale odp[owiedz z mojej strony byla podobna jak LiptonX. najlepiej caly windows usunac bo on najbardziej zasmieca 8)
gieras
Dodano
09.10.2003 18:49:58
Tak oczywiście , lepiej usunąć odrazu folder Windows bo on jest winny min. spowolieniu systemu i zajmuje duźo miejsca , a i tak go nie wykorzystujesz :D

Myślisz źe ludzie z M$ zroblili te pliki tylko poto by zaśmiecały dysk ?
Lipton
Dodano
09.10.2003 18:20:42
Wrona23
Dodano:
09.10.2003 02:39:22
Komentarzy:
7
Strona 1 / 1