Plik wymiany nie moźe być utworzony
Problem:po uruchomieniu komputera, Windows XP przechodzi spokojnie przez proces ładowania, aź do momentu logowania do konta uźytkownika. Po kliknięciu na którekolwiek z kont, system zaczyna mielić przez chwilę, po czym wszelka praca komputera ustaje. Haczyk tkwi w tym, źe po naciśnięciu CTRL+ALT+DELETE, konto się otwiera. Co jakiś czas pojawia się teź informacja, źe plik stronicowania jest za mały i źeby zmienić jego rozmiar w ustawieniach. Przechodzę więc do ustawień, zmieniam, zapisuję i restartuję system. Przy ekranie logowania szopka zaczyna się od początku.
Uwagi:
–komputer był skanowany Spybotem. Nic nie zostało znalezione.
–system ma instalowane na bieźąco wszystkie patche.
–formatowanie i reinstalacja nie wchodzi w grę.
–nie cierpię na dysgooglicę ;)
Pytania:
–w jaki sposób pozbyć się problemu?
–przyszłościowo – jak zwiększyć rozmiar tworzonego w takiej sytuacji przez system tymczasowego pliku stronicowania na większy?
Będę wdzięczny za pomoc.
Uwagi:
–komputer był skanowany Spybotem. Nic nie zostało znalezione.
–system ma instalowane na bieźąco wszystkie patche.
–formatowanie i reinstalacja nie wchodzi w grę.
–nie cierpię na dysgooglicę ;)
Pytania:
–w jaki sposób pozbyć się problemu?
–przyszłościowo – jak zwiększyć rozmiar tworzonego w takiej sytuacji przez system tymczasowego pliku stronicowania na większy?
Będę wdzięczny za pomoc.
Odpowiedzi: 2
Ja tylko przypomnę ,gdyź niektórzy nie wiedzą źe naleźy po ustawieniu rozmiaru pliku wymiany naleźy wcisnąć przycisk "Ustaw" zanim kliknie się na OK.
http://forum.centrumxp.pl/viewtopic.php?t=46160 – post EL NINO ścieźkę w rejestrze wskazujący. Parametry dopasujesz sam, ale najpierw defragmentację dysku przeprowadź. Problem oolnie łaśnei z fragmentacją moze być – podkręślę ,ze tylko moze – związany.
Przy okazji sprawdź i stan dysku – moze być z wiersza polecenia – poprzez chkdsk z odpowiednimi dla trybu pracy parametrami.
Tyle udało mi się wyłuskać z Twego postu.
Przy okazji sprawdź i stan dysku – moze być z wiersza polecenia – poprzez chkdsk z odpowiednimi dla trybu pracy parametrami.
Tyle udało mi się wyłuskać z Twego postu.
Strona 1 / 1