plik systemowy

hiberfil.sys (mam go na partycji gdzie jest zainstalowany system zajmuje mi 350MB) – co to za plik za co odpowiada, z nazwy mozna wywnioskowac ze moze jest potrzebny do hibernacji ale ... Czekam na wasze wypowiedzi :)

Odpowiedzi: 5

wyłączenie pliku wymiany wpłynęlo pozytywnie na szybkosc dzialania– u mnie juz przy 384 mb ramu.
natomiast moze ktos mi powie, co to jest multi–word dma tryb 2 jako tryb dzialania kontrolera dysku, czy tam nie powinno byc aby jakiegos 'innego' dma?
plyta obsluguje dma133 – gigabyte na kt400, dysk jest ata100 – barracuda iv 80gb... jak to powinno gadać?
adamno
Dodano
16.12.2002 13:32:55
Nie zgadzam się z tobą SLAY3R. Jeśli masz duźo RAMu (np.512) i grasz w wymagające gry to wyłączenie pliku wymiany jest dobre. System nie będzie przechowywał ci programów (aktualnie uźywanych) na wolnym dysku twardym tylko w szybkiej pamięci RAM.
leopold
Dodano
26.11.2002 15:12:47
Ta wyłącz pamięć podręczną windowsa to będzie ci on chodził jak źółw, wielkość pamięci ustala się we:
panel sterowania/właściwości systemu/zakładka zaawansowane/pole wydajność przycisk ustawienia/zakładka zaawansowane na dole okienka ustala się wielkość pliku wymiany.
Plik hyberfil.sys tworzy się jak robisz hibernację systemu, moźna ten plik wywalić, ale jak znowu uruchomisz hibernację to on się znowu pojawi.

PS. Wielkość pamięci podręcznej powinna mieć wartość +/– podwójnej ilości zainstalowanego ramu. Najlepiej ustawić sobie przedział od – do. Ja mam np. ustawiony plik wymiany w przedziale od 400 do 600 MB (wiadomo photoshop itp) a ramu mam narazie 256 :cry: .
PS2.HTW wczoraj próbowaliśmy gadać na GG ale z tego co zrozumiałem to niewszystko co wpisywałem dochodziło do ciebie. Znowu gg się schrzaniło.
SLAY3R
Dodano
26.11.2002 15:09:04
Nie bardzo wiem o co Ci chodzi. Czy chcesz wiedzieć jak się ich pozbyć czy w celach info. :)
Hibernację jak i to drugie moźna w łatwy sposób wyłączyć. Co zaoszczędzi miejsca na dysku.
Flipeer
Dodano
26.11.2002 11:01:43
Jest to plik wymiany windows inaczej pamięć podręczna systemu. To co niem mieści się w ramie jest przechowywane tutaj.
SLAY3R
Dodano
25.11.2002 19:42:50
htw
Dodano:
25.11.2002 18:31:51
Komentarzy:
5
Strona 1 / 1