plik sys."pagefile"

nie mozna usunąć, zajmuje ponad 600 mb, co mogę zrobić?

Odpowiedzi: 4

Racja, swap na sztywno minimum i maximum (ta sama wartość) i na systemowej partycji.
Anonymous
Dodano
09.04.2004 21:16:26
fend18:
mozesz tez ustalic wlasna wartosc pamieci wirtualnej zaleca sie aby byla to wielkosc 1,5 raza wieksza niz pamiec ram moj komputer wlasciwosci zaawansowane wydajnosczaawansowane i na samym dole jest opcja do zmian ustawien pamieci wirtualnej pzdr

Zaleca się aby nie powielać bzdur. Po pierwsze to system tak sobie tą pamięcią gospodaruje i teź pewnie tylko z przyzwyczajenia bo absolutnie nie widze uzasadnienai dla takiej wielkości przy 512 i wiećej MB. dla zastosowań standardowych to jest marnotrastwo przestrzeni, a dla specyficznych ile by tego nie bło to zawsze będzie za mało i dlatego nie ustawia się w takim wypadku stąlego rozmiaru pliku wymiany.

mynajms – wielkość pliku zaleźy od :
1. ilości pamieci RAM
2. Potrzeb zwiazanych z wykonywanymi na komputerze operacjami.
Niedawno pisąłem, źe przy 512 moźna juź próbowac w ogóle swapa wyłaczyć – zostąłem poprawiony, źe są gry, które teog pliku potrzebują. Pewnikiem tak to i jest, ale w takim wypadku informacja o tym jest podana w "instrukcji" gry i moźna na jej potrzeby łaczyć swap.
Przy ilości mniejszej najpeościej jest sprawdzić po intensywnej pracy jaki bł szczyt wykorzystania pamięci – dane w managerze zadań –i ustawić swap na tę wielkość + parę % , a czy będzie to 0,5 czy 2x RAM to juź zupełnie inna sprawa.
Rebe
Dodano
02.04.2004 00:24:03
bez komentarza
fend18
Dodano
02.04.2004 00:15:22
To jest plik pamięci wirtualnej. Jak chcesz go usunąć to musisz wyłączyć pamięć wirtualną.
Prawym na mój komp/właściwości/zaawansowane/wydajność – ustawienia/zaawansowane/zmień

Ale nie polecam jeźeli masz pamięci 256 i mniej.
SLAY3R
Dodano
01.04.2004 22:33:29
mynajms
Dodano:
01.04.2004 22:15:28
Komentarzy:
4
Strona 1 / 1