plik pdf

mam plik pdf i mam pytanie czy mozna jakos skopiowac z tamtąd tekst np. do worda? Jak to zrobic??
POZDR

Odpowiedzi: 20

dzięki za pomoc, ale i tak do mnie to pasuje
Wyobraźnia jest waźniejsza niź wiedza :(
Moze będę miał jakąś podpowiedź–napiszę
Tylko źe jak otworze Distillera to komunikat
Ostrzeźenie: Nie moźna przetwarzać plików .PDF
Pozostawianie Triki klawiatury.pdf w D:\.
doszedłem do wniosku po lekturach źe poprawki bezpośrednio na plikach pdf nie daja dobrych rezultatów. A więc pozostaje z pdf na word–zrobić poprawki i zapisać jako pdf.Dziekuje wszystkim za pomoc i sugestie
Pozdrawiam
Amator
Dodano
07.04.2005 16:05:46
Probowales przez Distilera ? Odpowiedz powinienes znalezc posrod wypowiedzi –> http://www.signs.pl/viewtopic.php?forum=15&topic=1531
EL NINO
Dodano
07.04.2005 15:11:32
EL NINO ma zawsze racje
Wyobraźnia jest waźniejsza niź wiedza
P.S. Ale i tak czasami ręce opadają

Mam Adobe Acrobat ProfCE.6PL
I Adobe Distiller 6 CE
Moze jeszcze cos potrzebuje –piszcie smiało :D
dla mnie najwazniejsze jak to zrobic a później w czym
Pozdrawiam
Amator
Dodano
07.04.2005 13:29:00
Pan i pastuch:
W Adobe Acrobat Reader nie ma szans na zmiany i zapis.
Swieta prawda, ale gdzies wyczytal ze Amator Readera posiada ?
EL NINO
Dodano
07.04.2005 11:03:46
W Adobe Acrobat Reader nie ma szans na zmiany i zapis. Ja generuje tekie pliki od nowa w Corelu Draw i In Designer a do bezpośredniego grzebania w pdf to jak se przypominam Adobe Didtliler.
Pan i pastuch
Dodano
07.04.2005 04:40:42
Wszystko rozumiem ale napisalem ze sam utworzylem
plik pdf( aby zobaczyć czy mozna coś w Adobe poprawic–nauczyć się jak to się robi) i poprostu nie wiem jak w nim pliku coś zmienić i zapisać jeszcze raz jako pdf.czy ktoś wie jak to sie robi jakis opis
Pozdrawiam
Amator
Dodano
07.04.2005 04:26:53
Apropos kopiowania zawartości pdf to niezawsze się da to zrobić nawet najbardziej zaawansowanym programem do mieszania w plikach pdf. A to wynika z sposobu w jakim owy pdf został wygenerowany np.
– jeśli tekst został podczas generowania zamieniony w krzywe to nici z edycji tekstu.
– jęśli cała zawartość łącznie z tekstem są mapą bitową to terz kiszka z wnikania w zawartość całego pdf'u. W opisanych przypadkach jedynym acz niezawsze skutecznym rozwiązaniem są tu programy do rozpoznawania tekstu w mapach bitowych. Porządany efekt uzyskujemy dzięki owym programom dopiero przy dokładniejszym tekście w mapie np. 200 dpi jeśi wartość dpi jest mniejsza mogą występować błędy i niezbędna jest korekta. Polecam Abby Fine Reader.
Pan i pastuch
Dodano
07.04.2005 04:15:07
Robie tak naciskam litere T zaznaczony tekst –usuń
zapisuje nawet pod inną nazwa i nic tekst tylko przekreślony a program mam chyba pełny bo nawet jest
Acrobat Distiller 6 haslo napisane źe nie ma.Pliki
pdf robie bardzo szybko i łatwo (nawet nie wiedziałem ze to takie fajne i proste)wiec zrobiłem nowy dokument z worda.doc i chcialem poprawic ale mi nic nie wychodzi, zostaje tylko przekreslenie. A wiec wniosek ze to ja nie potrafię.Moze ktos zna jakis sposob jak to zrobić
Pozdrawiam
Amator
Dodano
07.04.2005 00:03:03
Żeby edytować plik pdf nie wystarczy Acrobat Reader, musi być pełny Acrobat :cry: ; ale plik nie moźe być zabezpieczony przed edytowaniem hasłem :!: ; wciszkasz literę T na klawiaturze i moźesz edytować kolejne linijki :roll: .
piotr1958
Dodano
06.04.2005 23:30:34
Niestety nie. Nie jest to az pilne myslałem ze łatwiejsze moze trzeba bedzie z PDF do worda–poprawic tekst i znów do pdf wiem ze krecia robota ale jest pewna.czyli–pdf2word program i póź iej w Adobe do pdf :oops:
Pozdrawiam
Amator
Dodano
06.04.2005 12:48:18
Czyli dalo rade ?
EL NINO
Dodano
06.04.2005 11:55:27
Dzieki za rozjaśnienie umysłu –inna nazwa
Pozdrawiam
Amator
Dodano
06.04.2005 11:45:14
Amator:
EL NINO –wykladowcą i nauczycielem to nie bedziesz...
Uchowaj boze. Pozabijalbym na pierwszej lekcji :wink: .
Amator:
Próbowałem to został mi tylko tekst przekreslony a nic sie nie zmieniło.Moze tekst ma zabezpieczenie, nie wiem i dlatego zapytałem
Nie mam pod reka Acrobata – za drogi, wiec nie powiem Ci "kliknij tu i tu, nacisnij to". Musisz sobie radzic sam. A zabezpieczenie ? Probowales zapisywac pod inna nazwa ?
EL NINO
Dodano
06.04.2005 11:33:04
EL NINO –wykladowcą i nauczycielem to nie bedziesz
uwierz mi na słowo. Po pierwsze pierwszy raz mam ten program, po drugie jakbym wiedział jak to po co bym tu pisal.Myslałem ze jak ktos mi odpowie to tak: mozna tu masz artykuł i radź sobie a jak nie bedziesz umial to pisz.Próbowałem to został mi tylko tekst przekreslony a nic sie nie zmieniło.Moze tekst ma zabezpieczenie, nie wiem i dlatego zapytałem
Pozdrawiam
Amator
Dodano
06.04.2005 03:13:41
Jesli masz Adobe Acrobata, to to wystarczy.
Swoja droga mozna bylo chyba samemu sprawdzic czy da sie cos zmienic i zapisac ?
EL NINO
Dodano
06.04.2005 02:51:27
Przepraszam mam Adobe Acrobat prof6PL–sprawdziłem
i teraz chciałbym w pliku pdf zmienic kilka słów
i zapisac spowrotem aby został plik pdf.
A jesli w Adobe Acrobat nie mozna to w jakim programie takie cos mozna zrobić.
Pozdrawiam
Amator
Dodano
06.04.2005 02:36:18
Amator:
Przypuscmy ze mam juź Adobe Acrobat Prof.6PL
(...)
czy wystarczy Acrobat Reader prof 6PL
Najpierw zastanow sie co masz, lub do czego ma wystarczyc Acrobat Reader ?
EL NINO
Dodano
06.04.2005 01:46:02
Przypuscmy ze mam juź Adobe Acrobat Prof.6PL
i teraz chciałbym w pliku pdf zmienic kilka słów
i zapisac spowrotem aby został plik pdf.Pytanie
czy jest taka mozliwość i czy wystarczy Acrobat Reader prof 6PL
Pozdrawiam
Amator
Dodano
05.04.2005 21:08:08
Lepszy będzie Adobe Acrobat 7.0 Profesional ... kosztuje jedyne 449 $. :P
piotr1958
Dodano
25.01.2005 15:08:01
Witam !!!

Aby edytować pliki .pdf najlepszym sposobem jest zainstalowanie Adobe Acrobat Writer ( proponuje Adobe Acrobat 6.0 Profesional ) :)
wicha
Dodano
25.01.2005 14:43:46
pjps
Dodano:
19.01.2005 20:02:02
Komentarzy:
20
Strona 1 / 2