Plik null . Gdzie ?? jak ?? co to??
No właśnie jak w temacie. Po usunięciu z kompa oooooooooooooogromnej liczby programów , trochę rejestrów , gier i ogólnie nie potrzebnych rzeczy(nie uźywanych) uzyskałem około 12GB wolnego miejsca.
Ale pojawił się następujący problem(y):
1. System windows nie moźe odnaleźć pliku null sprawdź blablablabla . hmmm???
2. Gdy włączam kompa to menu start i cały ten dolny pasek pojawiają się odrazu , i spoX , tylko źe na pulpit i ikonki trzeba długooo poczekać!!! Strashna kapa!!!
Ale juź jak wszystko się uruchomi to sys ciśnie jak oszalały!!!
Czy wie ktoś jaki błąd mogłem popełnić co źle usunołem lub przez przypadek itd??? Plz help me!!!
Moźe to przez ten klucz odzyskiwania systemu???
Ale pojawił się następujący problem(y):
1. System windows nie moźe odnaleźć pliku null sprawdź blablablabla . hmmm???
2. Gdy włączam kompa to menu start i cały ten dolny pasek pojawiają się odrazu , i spoX , tylko źe na pulpit i ikonki trzeba długooo poczekać!!! Strashna kapa!!!
Ale juź jak wszystko się uruchomi to sys ciśnie jak oszalały!!!
Czy wie ktoś jaki błąd mogłem popełnić co źle usunołem lub przez przypadek itd??? Plz help me!!!
Moźe to przez ten klucz odzyskiwania systemu???
Odpowiedzi: 20
sorry ,źe odgrzewam posta , ale nie chciałem pisać nowego , a myślę ze to dalej ten samm, problem.
No więc pytanie: Czy da się jakoś ustawić kolejność uruchamiania??? Powiedzmy , źe chciałbym ,źeby najpierw uruchamiało się gadu później mozilla itd.
Prosiłbym o wytłumaczenie jak to zrobić. Ewentualnie jak się nie da to moźe ktoś zna defaultową kolejność???
Wiem ,źe kaźdy moźe mieć róźne progsy , ale np.: powiedzmy komunikator , przeglądara później pulpit z ikonkami a na końcu reszta > tak bym chciał!!! bo jak narazie to pulpit wciąź włącza się po 15 minutach :roll: !
No dzięki z góry!!!
No więc pytanie: Czy da się jakoś ustawić kolejność uruchamiania??? Powiedzmy , źe chciałbym ,źeby najpierw uruchamiało się gadu później mozilla itd.
Prosiłbym o wytłumaczenie jak to zrobić. Ewentualnie jak się nie da to moźe ktoś zna defaultową kolejność???
Wiem ,źe kaźdy moźe mieć róźne progsy , ale np.: powiedzmy komunikator , przeglądara później pulpit z ikonkami a na końcu reszta > tak bym chciał!!! bo jak narazie to pulpit wciąź włącza się po 15 minutach :roll: !
No dzięki z góry!!!
pulpit sie dłogo uruchamia ?? tzn mija sporo czasu zani sie pojawi ?? moze masz za duzo plikow na pulpicie ?? a mało ramu :P musi byc jakieś wytłumaczenie zobacz ad ware, juz sam nie wiem
hmmmmmmmmmmm no to juź nie wiem o co chodzi mó Zaktualizowany norton nie wykrywa nic ... a teraz mam juź 6 procesów svchost!!!
urwa mać!!!!!!!! :cry: :cry: :cry: :cry: :cry:
Chyba jednak będę musiał zrobić formata :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry:
urwa mać!!!!!!!! :cry: :cry: :cry: :cry: :cry:
Chyba jednak będę musiał zrobić formata :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry:
Svchost to nie wirus ani trojan.
To proces systemowy pod który moźe się podpiąć jakiś wir ale sam nim nie jest.
Miałem teź z nim problem.
Poczytaj :
http://www.centrumxp.pl/forum/viewtopic.php?t=6965&highlight=svchost
To proces systemowy pod który moźe się podpiąć jakiś wir ale sam nim nie jest.
Miałem teź z nim problem.
Poczytaj :
http://www.centrumxp.pl/forum/viewtopic.php?t=6965&highlight=svchost
Jeszcze moje procesy
Wiem SVhost to trojan ale jak próbuje go wyrzucić to mi kompa wyłącza!!!
Jeszcze moje procesy
no jush usunołem połowe i dalej nic...
obejrzałem tĄ Stronke i tesh nic.
powoli tracę nadzieję na to ,źe nie trzeba formata
obejrzałem tĄ Stronke i tesh nic.
powoli tracę nadzieję na to ,źe nie trzeba formata
MarcinX:Poza tym msbb to spyware.
Zacznij od tego.
http://www.liutilities.com/products/wintaskspro/processlibrary/msbb/
Poza tym po co ci Office w autostarcie ?
Duźo??? 12 to duźo?? Nie mogę wyłączyć wszystkiego!!!
msbb juź usunąłem i offica tesh . Ale to chyba nie od autostartu zaleźy... Bo nieraz miałem i z dwadzieścia i pulpit uruchamiał się normalnie. Juź duźej włączały się inne programy.
Jakie informacje jeszcze podać ,źebyś ocenił w czym problem??
msbb juź usunąłem i offica tesh . Ale to chyba nie od autostartu zaleźy... Bo nieraz miałem i z dwadzieścia i pulpit uruchamiał się normalnie. Juź duźej włączały się inne programy.
Jakie informacje jeszcze podać ,źebyś ocenił w czym problem??
Czego się dziwisz :shock:
Przecieź tam jest w piz... programów w autostarcie .
Ja 99% wywaliłbym.
Poza tym msbb to spyware.
Przecieź tam jest w piz... programów w autostarcie .
Ja 99% wywaliłbym.
Poza tym msbb to spyware.
Nakładka nic nie dała!!!!!!!!!!!!!!!! :cry:
Ma ktoś jakiś pomysł co jeszcze moźna zrobić??? Format odpada!!!
Teraz wygląda to tak ==> Komp uruchamia się błyskawicznie , odrazu po uruchomieniu mogę wejść w menu start i uruchomić co tam chce!!!
Wshystko wygląda tak jak by komputer jush był uruchomiony , nie ma klepsydry . Ale pulpit pojawia się dopiero po około minucie!!! to jez strashnie denerwujące!!! Teraz jeszcze doszło GaduGadu które włącza się same w okiwnku listy kontaktów!!!
Podać jeszcze jakieś info??? Czy tyle wystarczy???
Edit dobra wrzuce msconfig , moźe pomoźe...
Teraz wygląda to tak ==> Komp uruchamia się błyskawicznie , odrazu po uruchomieniu mogę wejść w menu start i uruchomić co tam chce!!!
Wshystko wygląda tak jak by komputer jush był uruchomiony , nie ma klepsydry . Ale pulpit pojawia się dopiero po około minucie!!! to jez strashnie denerwujące!!! Teraz jeszcze doszło GaduGadu które włącza się same w okiwnku listy kontaktów!!!
Nakładka nic nie dała!!!!!!!!!!!!!!!! :cry:
Poprawki,Dx,sp1 chyba tesh.
Jush zdefragmentowałem dysk i teraz nie mam dźwięku (mniejsha z tym :wink: )... Mam pytznie : jak zrobię nakładkę to jakie stery będę musiał od nowa instalować??? Tylko directX ??? czy wszystko włącznie z SP1 ??
dzięx
Nadinstaluj system.
Płyta Xp i setup.
Ewentualnie po zabootowaniu płyty opcja napraw.
System się naprawia i nie tracisz danych.
Tyle źe szlag trafia aktualizacje i wraca na dx 8.1
Płyta Xp i setup.
Nadinstaluj system.
Płyta Xp i setup.
Płyta Xp i setup.
jaką nakładką??
No to napraw system nakładką.
Najprościej i najszybciej.
Najprościej i najszybciej.
baaaardzo malutko!! większość wyłączam bo mnie to strasznie denerwuje ... jak coś chce to później włączam!!!
No ale właśnie specyficzne jest to źe przy włączaniu jest pasek u dołu spox , przy sczałce ni uja klepsydry nie wgrywa! a dopiero pojakimś czasie pojawia się tło w pulpicie i ikonki , a wcześnie jeszcze ten pieprzony null!! juź dokładniej nie wytłumacze!!
No ale właśnie specyficzne jest to źe przy włączaniu jest pasek u dołu spox , przy sczałce ni uja klepsydry nie wgrywa! a dopiero pojakimś czasie pojawia się tło w pulpicie i ikonki , a wcześnie jeszcze ten pieprzony null!! juź dokładniej nie wytłumacze!!