PLIK NIE DOSTĘPNY - WORD

microsoft word praktycznie nei da sei dalej uzywać. kiedy otwieram jakikolwiek plik wyskakuje mi okienko

FILE NOT AVAILABLE

po kliknięciu OK otwiera mi sie pusty word. moge wtedy utworzyć nową kartę. da sie ją zapisąć, ale kiedy próbuje ponownie ją otworzyć pokazuje mi sie ten sam komunikat.

wczesniej pojawiała się wiadomość, że plik mógł być zawirusowany i że mój program antywirusowy zabrania otworzyć plik. zauktualizowałem antivira i nic nie pomogło. teraz pokazuje sie tylko:

FILE NOT AVAILABLE

nie wiem co mam robić. wypróbowałem open office i wszystko było ok. nie mogłem za to utworzonych przezemnie plików otwierać na innych kompachprzy pomocy offica microsoftu. wiec to nie jest rozwiązanie dla mnie.

czy ktoś wie co można na to poradzić? dzięki za pomoc!

Odpowiedzi: 1

oto dokładnie treść wiadomości która mnie nęka

You may be encoutering this message because an anti-virus program is not allowing the file to open. This can be caused by one of two conditions. Either the anti-virus program needs to be updated (due to a compability problem with this application) or there is a virus in the file but the anti-virus program cannot properly remove or process the virus it has found.

imani
Dodano
10.02.2007 23:26:34
  • Koziorozec 23.02.2007 00:56:17

Wyraźnie program antywirusowy (jaki?) blokuje Ci otwieranie plików Worda.<p>Możliwe, że wirusa znalazł w samym dokumencie, ale możliwe też że znalazł coś lub podejrzewa w samym winword.exe.</p><p>Tak w ogóle to nawet nie piszesz, którą wersję Worda posiadasz.</p><p>Podaj co to za program antywirusowy, upewnij się, że faktycznie nie masz wirusa, który jest załadowany w pamięci, to można spróbowac podziałać dalej.</p><p>Czy pliki, których nie możesz tutaj otwierać, dają się otwierać na innych komputerach?&nbsp;</p>

imani
Dodano:
10.02.2007 16:47:43
Komentarzy:
1
Strona 1 / 1