Pisk w tle podczas zgrywania dzwieku...

Witam wszystkich serdecznie, po dluzszej przerwie, ktora sie skonczyla bo znalazl sie problem ;) ale do rzeczy.
Jak juz wspomnialem w temacie, podczas zgrywania dzwieku (StereoMix), oprocz jego samego nagrywa mi sie tez dziwny pisk, jakby glosny przydzwiek, nie wystepuje to gdy nagrywam tylko jedno urzadzenia, np. sam mikrofon.

Oto probka 309 kB

Mam karte dzwiekowa zintegrowana z plyta glowna. Jak sie pozbyc tego dziadostwa?
Dziekuje bardzo za wszelkia pomoc.

Pozdrawiam,

Odpowiedzi: 4

Zmienilem w tak zwanym miedzyczasie plyte glowna i wszystko sie skonczylo. Jest pieknie i czysto i wogole :–)

To znowu pozdrawiam cieplo :–)
woyteg
Dodano
09.01.2004 17:39:08
Dzięki za pozdrownienia.
Bo u nas za ciepło nie ma :D :wink: .
MarcinX
Dodano
14.12.2003 19:51:20
Wiem, ze przewody musza byc ekranowane. Jednak wszystkie sygnaly pochodza "z wewnatrz" ;)
No coz bede probowal dalej, ale jak nie pomorze to zakupie karte ;).
Jezeli jednak ktos jeszcze ma jakis pomysl co moge sprobowac to prosze o rade. Dziekuje i pozdrawiam jak zwykle cieplo, z cieplego :)
woyteg
Dodano
14.12.2003 19:44:47
Jeśli ta karta jest słaba to nic nie zrobisz.
W najgorszym razie moźna wo usunąć programowo,ale jest z tym trochę roboty.
Podobny przypadek miałem z tanią kartą (nie pamiętam modelu),pomogła zmiana slotu,grafika powodowała zniekształcenia.
Tyle źe u ciebie to karta zintegrowana.
Poza tym, jeźeli sygnał wyprowadzasz z zewnątrz ,kable powinny być dobrej jakości (chodzi o ekran),i nie powinny być blisko innych przewodów np elektrycznych.
MarcinX
Dodano
14.12.2003 12:52:46
woyteg
Dodano:
14.12.2003 06:31:16
Komentarzy:
4
Strona 1 / 1