pirat a orginalna wersja

witam
dotychczas mialem u siebie zainstalowane pirata XP SP2–wiem, wiem zly ze mnie czlowiek. wlasnie kupilem orginal i stad moje pytanie: czy mozna aktywowac pirata jako orginalna wersje bez potrzeby reinstalacji systemu?

Odpowiedzi: 10

Rebe:
Nie wiem co ober miał na mysli, bo przecieź nie "narźedzie transferu plików i ustawień", które w tym wypadku jest o kant potłuc.

misfit – odpalasz instalatora XP i gdy zanjdzie na dysku system wskazujesz jego naprawę. Moze być konieczna reinstalacja niektórych sterowników oraz dociągnięcie poprawek , ktore ukaząły isęp o publikacji wersji XP, która jest na płycie.
Koniec filozofii.
Jedynym problemem moze być póba uźycia instalki bez SP2 do naprawy systemu z SP2, ale to juź zupełnie inna kwestia.

O tym jak isę system nakłada/naprawia opisów szczegółowych było co najmniej kilka.

Dzięki Rebe, tak myślałem, ale bałem się wykonać krok napraw :oops: :?
kupiłem winde xp pro z sp2 więc chyba nie powinno być problemu :D
misfit
Dodano
11.03.2006 16:29:21
Nie wiem co ober miał na mysli, bo przecieź nie "narźedzie transferu plików i ustawień", które w tym wypadku jest o kant potłuc.

misfit – odpalasz instalatora XP i gdy zanjdzie na dysku system wskazujesz jego naprawę. Moze być konieczna reinstalacja niektórych sterowników oraz dociągnięcie poprawek , ktore ukaząły isęp o publikacji wersji XP, która jest na płycie.
Koniec filozofii.
Jedynym problemem moze być póba uźycia instalki bez SP2 do naprawy systemu z SP2, ale to juź zupełnie inna kwestia.

O tym jak isę system nakłada/naprawia opisów szczegółowych było co najmniej kilka.
Rebe
Dodano
11.03.2006 16:24:17
cześć
mam ten sam problem co roogn.
muszę zatem zrobić reinstal, ale koniecznie chcę zachować wszystkie stare ustawienia, konta itd.
ober pisze, źe jest narzędzie do zachowania/kopiowania ustawień, ale ja niestety nie mogę go nigdzie znaleźć.
czy ktoś zatem mógłby sprecyzować, gdzie jest to narzędzie lub jak się nazywa?
misfit
Dodano
11.03.2006 16:13:27
Jeźeli wszystkie te sposoby zawiodły, to oznacza ze poprzednia instalacja (pirat) byl wykonany z innej partji nosnikow. Nie wszystkie klucze pasuja do wszystkich nosnikow. Pewnie instalowales ze jakiegos "zlamanego" corporate a teraz chcesz wpisac numer od OEMa lub BOXa i to niestety nie bedzie dzialalo.

Uzyj narzedzia ktore kopiuje ci wszystkie ustawienia z WinXP (jest na plycie w katalogu add ons) jesli dobrze pamietam i przeinstaluj Windows, nie ma tego zlego co by na dobre nie wyszlo :–)

pozdrawiam
ober
Dodano
08.03.2006 14:40:13
no niestety kazdy z sposobo zmiany klucza nie dziala, wciaz krzyczy, ze zly numer... chyba czeka mnie reinstalacja systemu :(
roogn
Dodano
08.03.2006 14:01:50
Ściąg: http://www.quarknet.pl/~quakecon/keyfinder.exe – i tam w opcjach masz Change CD–KEY wpisz który zakupiłeś i ciesz się oryginalną wersją.
Talanir
Dodano
08.03.2006 11:08:02
Wykonaj aktywacje jak opisal kolega 2 posty wyzej, jak napisze ze bledny numer to bedziesz mial przycisk "zmien numer" wprowadz ten ktory kupiles, jesli go nie zatwierdzi niestety reinstalka :–(
ober
Dodano
08.03.2006 01:27:44
Toź MS opisuje procedurę zmiany "numerków" – po archiwum się pewnie link pałęta. Czy zadeziała ..... sprawdzić trzeba.
Rebe
Dodano
07.03.2006 15:01:10
to byla pierwsza rzecz jak wyprobowalem, bo wydawala mi sie oczywista, ale niestety niz z tego – twierdzi, ze numer niepoprawny...
roogn
Dodano
07.03.2006 14:46:28
start :arrow: uruchom :arrow: %windir%\system32\oobe\msoobe.exe /a
SDM
Dodano
07.03.2006 13:17:42
roogn
Dodano:
07.03.2006 10:58:45
Komentarzy:
10