pirat a orginalna wersja
witam
dotychczas mialem u siebie zainstalowane pirata XP SP2–wiem, wiem zly ze mnie czlowiek. wlasnie kupilem orginal i stad moje pytanie: czy mozna aktywowac pirata jako orginalna wersje bez potrzeby reinstalacji systemu?
dotychczas mialem u siebie zainstalowane pirata XP SP2–wiem, wiem zly ze mnie czlowiek. wlasnie kupilem orginal i stad moje pytanie: czy mozna aktywowac pirata jako orginalna wersje bez potrzeby reinstalacji systemu?
Odpowiedzi: 10
Rebe:Nie wiem co ober miał na mysli, bo przecieź nie "narźedzie transferu plików i ustawień", które w tym wypadku jest o kant potłuc.
misfit – odpalasz instalatora XP i gdy zanjdzie na dysku system wskazujesz jego naprawę. Moze być konieczna reinstalacja niektórych sterowników oraz dociągnięcie poprawek , ktore ukaząły isęp o publikacji wersji XP, która jest na płycie.
Koniec filozofii.
Jedynym problemem moze być póba uźycia instalki bez SP2 do naprawy systemu z SP2, ale to juź zupełnie inna kwestia.
O tym jak isę system nakłada/naprawia opisów szczegółowych było co najmniej kilka.
Dzięki Rebe, tak myślałem, ale bałem się wykonać krok napraw :oops: :?
kupiłem winde xp pro z sp2 więc chyba nie powinno być problemu :D
Nie wiem co ober miał na mysli, bo przecieź nie "narźedzie transferu plików i ustawień", które w tym wypadku jest o kant potłuc.
misfit – odpalasz instalatora XP i gdy zanjdzie na dysku system wskazujesz jego naprawę. Moze być konieczna reinstalacja niektórych sterowników oraz dociągnięcie poprawek , ktore ukaząły isęp o publikacji wersji XP, która jest na płycie.
Koniec filozofii.
Jedynym problemem moze być póba uźycia instalki bez SP2 do naprawy systemu z SP2, ale to juź zupełnie inna kwestia.
O tym jak isę system nakłada/naprawia opisów szczegółowych było co najmniej kilka.
Koniec filozofii.
cześć
mam ten sam problem co roogn.
muszę zatem zrobić reinstal, ale koniecznie chcę zachować wszystkie stare ustawienia, konta itd.
ober pisze, źe jest narzędzie do zachowania/kopiowania ustawień, ale ja niestety nie mogę go nigdzie znaleźć.
czy ktoś zatem mógłby sprecyzować, gdzie jest to narzędzie lub jak się nazywa?
mam ten sam problem co roogn.
muszę zatem zrobić reinstal, ale koniecznie chcę zachować wszystkie stare ustawienia, konta itd.
ober pisze, źe jest narzędzie do zachowania/kopiowania ustawień, ale ja niestety nie mogę go nigdzie znaleźć.
czy ktoś zatem mógłby sprecyzować, gdzie jest to narzędzie lub jak się nazywa?
Jeźeli wszystkie te sposoby zawiodły, to oznacza ze poprzednia instalacja (pirat) byl wykonany z innej partji nosnikow. Nie wszystkie klucze pasuja do wszystkich nosnikow. Pewnie instalowales ze jakiegos "zlamanego" corporate a teraz chcesz wpisac numer od OEMa lub BOXa i to niestety nie bedzie dzialalo.
Uzyj narzedzia ktore kopiuje ci wszystkie ustawienia z WinXP (jest na plycie w katalogu add ons) jesli dobrze pamietam i przeinstaluj Windows, nie ma tego zlego co by na dobre nie wyszlo :–)
pozdrawiam
Uzyj narzedzia ktore kopiuje ci wszystkie ustawienia z WinXP (jest na plycie w katalogu add ons) jesli dobrze pamietam i przeinstaluj Windows, nie ma tego zlego co by na dobre nie wyszlo :–)
pozdrawiam
no niestety kazdy z sposobo zmiany klucza nie dziala, wciaz krzyczy, ze zly numer... chyba czeka mnie reinstalacja systemu :(
Ściąg: http://www.quarknet.pl/~quakecon/keyfinder.exe – i tam w opcjach masz Change CD–KEY wpisz który zakupiłeś i ciesz się oryginalną wersją.
Wykonaj aktywacje jak opisal kolega 2 posty wyzej, jak napisze ze bledny numer to bedziesz mial przycisk "zmien numer" wprowadz ten ktory kupiles, jesli go nie zatwierdzi niestety reinstalka :–(
Toź MS opisuje procedurę zmiany "numerków" – po archiwum się pewnie link pałęta. Czy zadeziała ..... sprawdzić trzeba.
to byla pierwsza rzecz jak wyprobowalem, bo wydawala mi sie oczywista, ale niestety niz z tego – twierdzi, ze numer niepoprawny...
start :arrow: uruchom :arrow: %windir%\system32\oobe\msoobe.exe /a
Strona 1 / 1